Щоб відправити юнаків з Тернопільщини в армію, вчора їх всю ніч ловили селами?

Поділитися

Сьогодні під тернопільським військкоматом було людно. Десятки матерів і чоловіків проводжали зі сльозами на очах своїх дітей в армію. Люди оповідали, як їхні діти попалися по-дурному і тепер змушені будуть служити у війську.

Наприклад, вчора ввечері у селі Нирків невідомі викрали 20-річного хлопця. Він був на місцевому стадіоні. Забрали мобільний телефон. Батьки пережили нічний жах в пошуках сина. Хлопчина зміг зателефонувати батькам лише сьогодні вранці, коли віддали мобілку у тернопільському військкоматі. Повістки досі юнак не отримав. Сказали, що довозять справи із Заліщик… Батьки мають намір звернутися до правоохоронців про викрадення людини… Особливо вразило, що дорогою, поки везли юнака в Тернопіль автівкою, військові вживали алкоголь…

І таких історій чимало. Були навіть такі хлопці, яких під церквою затримували “чуваки в цивільному”… Це з неофіційного. З розповідей згорьованих батьків…

З одного боку шкода матерів і їхні родини, що не будуть бачити свого сина рік у такий час. З іншого – Україну необхідно захищати.

Але питання: чи такими совдепівськими методами військових рагулів? Чому наша влада все робить через одне місце? Невже таке дикунство панує у Європі? Ми ж прагнемо цивілізованої правової держави…

А офіційно влада описує події так:” У рамках цьогорічної весняної призовної кампанії, сьогодні 12 квітня, з обласного збірного пункту Тернопільського облвійськкомату урочисто відправлено юнаків до війська. Перші призовники, а їх приблизно 30, вирушили до Києва та навчального центру Збройних Сил України на Львівщину. Проводжати тернополян до армії рідні, близькі, духовенство, керівництво області й міста та представники громадськості.

– Держава потребує Вашої підтримки. Саме ви, молоді та завзяті, маєте стати опорою нашої Вітчизни. Ви відправляєтеся до війська, щоби навчитися боронити рідну землю. Дякую Вашим батькам за те, що виховали справжніх захисників, – звертаючись до присутніх зазначив військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Леонід Нечепорук..

Він також наголосив, що жоден із строковиків не служитиме у районі проведення АТО, а виконуватимуть завдання у пунктах постійної дислокації військових частин, які розташовані за сотні кілометрів від місця конфлікту.

Впродовж квітня-травня, доки триватиме весняний призов, до лав Збройних Сил та інших військових формувань України планується відправити понад 400 мешканців області віком від 20 до 27 років”.

 

200 тисяч користувачів facebook переглянули відео, як мешканці Тернопільщини слухають музику окупантів

Тернополяни проти побудови фейкового McDonald’s “курятником Заставного”