У школі мистецтв коїться казна-що

Поділитися

Українці!
Дорога громадо Тернопілля!
Дорога шкільна родино!
Це крик душі!
Доки ця злочинна влада буде знущатись над тими нещасними дітьми, батьками, учителями???
Доки влада буде нищити культуру, освіту, медицину?!
Доки будуть продовжуватись маніпуляції і введення в оману людей?
Доки ми будемо терпіти цей геноцид українського народу?
Як ми всі разом дивитимемось в очі дітей, в яких забрали право вибору закладу освіти? В яких забрали їхнє майбутнє?
Хто прийняв рішення про фактичну ліквідацію школи, яка вже 24 роки працює за принципами, що є основою Нової Української Школи?!
Це – Об’єднання “Самопоміч” – Тернопільщина, Громадський рух “Народний Контроль” , Радикальна Партія Олега Ляшка, БПП “СОЛІДАРНІСТЬ” і навіть партія людини, яка свого часу врятувала школу від подібної долі Олег Тягнибок “Свобода”.
Батьки і трудовий колектив школи просили приміщення для школи, а не реорганізацію-ліквідацію.
Вчора директор школи і водночас голова ліквідаційної комісії (правда, це прописано лише в рішенні ТОР, а офіційного розпорядження з її слів досі немає)
Maria Gudyma скликала нараду, на яку запросила адвоката Чудопалова Юрія Юрійовича, який по сумісництву є братом прокурора Чудопалової. А батьків, яких питання реорганізації стосується напряму, не запросила. Були навіть спроби Наталія Домбровська виставити батьків із наради, які прийшли на неї після того, як я їх запросила. І це не дивлячись на те, що пані Домбровська як класний керівник 4 класу першою має бути зацікавлена в співпраці з батьками. Тим більше, що, згідно з Концепцією НУШ, основою школи має бути педагогіка співпраці батьків, учителів, учнів.
Нещодавно прокурор Чудопалова, навіть не розібравшись, на заяву щодо порушення Тернопільською обласною радою щодо реорганізації ТОЕКШМ ім.І.Герети заявила, що не бачить складу злочину.
Так ось, цей адвокат повідомив, що він має захищати інтереси школи.
Але якої? Чиї інтереси?
Школа – це діти, батьки, учителі, інші працівники.
А він сказав, що договір він уклав із директором-головою ліквідаційної комісії Гудимою Марією Ігорівною від імені школи як юридичної особи. Хіба це не корупція?
Директор Гудима М.І., зловживаючи своїм службовим становищем, сказала класним керівникам подати списки учнів, які підуть в новостворену школу. Хоча жодних офіційних повноважень вчиняти будь-які дії щодо формування контингенту учнів ще не створеної школи вона, з її слів, не має. І жодного плану ліквідації чи створення нової школи немає. Є тільки обіцянки на словах.
Рішення сесії ТОР оприлюднено 4 квітня, а Гудима М.І. без письмового розпорядження і без оприлюднення рішення швиденько побігла до державного реєстратора повідомляти про ліквідацію ТОЕКШМ ім.І.Герети.Таке рвіння! Зате, будучи головою атестаційної комісії І рівня, чомусь не змогла а може й не хотіла, а може не знала як, а може мала вказівку так зробити, але не припильнувала узаконення атестації учителів, які не зі свої вини атестувались в Управлінні культури, а не освіти.
У чому винні учителі? Хіба в тому, що захищають інтереси дітей, яких їм довірили, чи школу, яку стільки років творили?
Чому у нашій державі влада ворожа до людей?
Вчора вчителям ще й сказали здавати по 100 гривень на Звітний концерт школи.
Правда, перед тим знявши вчителям загальноосвітніх предметів ще з 1 березня 15 відсотків за престижність. Крім того ще з лютого зарплату учителям виплачують далеко не в повному обсязі. Кажуть, нема грошей? І як вижити?
А сьогодні вже нові погрози і шантаж до класних керівників з боку керівництва школи. Їх зібрали на нараду і заставляють подавати списки тих дітей, які, можливо!!!, підуть в ту школу, яку міськрада планує
створити. Та ще й сказали, що класи мають зробити ремонт в приміщенні “Намафарм трейд”, яке всі роки школа арендувала за кошти батьків. А як не зроблять, то класним керівникам не виплатять відпускних і т.д…
Знов глум. І не тільки над учителями, а й над батьками!!!
Вже багато років наші батьки купують для своїх дітей парти, дошки, комп’ютери, апаратуру і таке інше. Але всі ці речі рішенням ТОР є її власністю!
За що?! Чому?! Доки?!

Ярина Герета

У Львові “засвітилась зірка” відеоблогера Володимира Киданецького

У Тернополі розпочався Майдан