Журі APPS Music & SZIGET: Awards – 2018 обіцяє бути суворим, але справедливим і обрати артиста, яким ми будемо пишатися

Поділитися

Лонг-ліст нової інді-премії APPS Music & SZIGET: Awards – 2018 оприлюднено! Одразу після його оголошення організатори та члени журі зустрілися на музичному форумі Kyiv Music Days в НСК Олімпійський та провели Відкрите обговорення лонг-ліста премії. Говорили про критерії відбору та про те, яким же має бути головний переможець, котрий представить українську музику в Будапешті на фестивалі SZIGET – 2018. Стало зрозуміло, що попри всю індивідуальність та різні смакові уподобання, всі учасники дискусії мають єдність у головному: критерії відбору повинні бути найсуворішими, а переможець – таким, щоб країна могла ним пишатися. Крім того, ухвалюючи остаточне рішення, члени журі будуть орієнтуватися не стільки на відео, надіслане на конкурс, скільки на фінальний живий виступ груп 26 травня у київському клубі Atlas.
«На фестивалях важлива атмосфера, яку формують гурти. Потрібно відправляти від країни ті імена, які формують її музичне обличчя. У кінцевому підсумку ми хочемо пишатися артистом. Треба давати шанс тим, хто ним скористається», – каже член журі Дмитро Фелiксов, керівник і співзасновник Concert.ua.
«Половина гуртів, які я переглянув, не можуть зняти нормальне відео. Критерії відбору повинні бути набагато жорсткіші… Як на мене – несправедливо, коли хороший контент, у який вкладено багато сил і грошей, конкурує з поганим», – додає член журі Сергiй Малецький, засновник концертної агенції H2D.
Як приклад вдалого відбору не раз згадали гурт ONUKA, що представляв Україну на Sziget 2015 року. Адже через три роки потому ONUKA вже добре знана у Європі, її запрошують на фести самостійно.
«ONUKA – показовий приклад, – каже Ольга Єрмак, представник Sziget Festival в Українi, APPS Music & SZIGET: Awards. – Завдяки своїй роботі, після виступу на сцені для молодих артистів, через 3 роки вона знайшла визнання серед європейців. Тому хочеться серед конкурсантів знайти тих, хто також гідний цього визнання».
Голосування фанів у номінації «Europe» починається на сайті премії http://sziget.apps-m.com/ 16 квітня і триватиме до 3 травня. 2 гурти, які наберуть найбільше голосів фанів, і 3 гурти, які отримають найвищі бали журі, виступлять у фіналі премії в клубі Atlas у Києві 26 травня, де і буде визначено переможця – того, хто у серпні представить Україну на легендарному фестивалі SZIGET та отримає грошову винагороду у розмірі 15 000 грн.
Лауреата премії в номінації «Young» (ті, хто робить лише перші кроки на сцені) обиратимуть лише музичні експерти – серед усіх отриманих заявок, які відповідали умовам номінації. Переможець отримає винагороду у розмірі 20 000 грн.
Остаточно обиратимуть найсоковитіший фрукт української музики авторитетні продюсери, промоутери та музичні експерти: Сергій Малецький, Андрій Уреньов, Дмитро Феліксов, Володимир Пасяка, Євгенія Стрижевська, Володимир Бригинець, Максим Карпій і Ярослав Лодигін.

Реєструєте автомобіль: що необхідно знати?

Петро Порошенко виступає із заявою про створення єдиної помісної української православної церкви