Хто може виконувати технічну інвентаризацію нерухомого майна?

Поділитися
БТІ в Тернополі

Технічна інвентаризація нерухомого майна представляє багатоетапний процес підготовки, та безпосереднього виготовлення і оформлення паспорту на конкретний об’єкт. Він може бути необхідним в наступних випадках: для здачі недобудованих або готових до експлуатації споруд, у разі необхідності проведення капітальних ремонтних робіт, а також з причини розподілу або поєднання майна.
Проводити інвентаризацію мають право виключно державні або муніципальні органи, що пройшли відповідну акредитацію та мають необхідні документи та дозволи. Однією з таких вважається БТІ, в якому працюють досвідчені професіонали, що володіють необхідними знаннями та досвідом вирішення неоднозначних питань.

Інвентаризація нерухомого майна: які саме об’єкти маються на увазі?

Технічна інвентаризація передбачена для наступних видів нерухомості: виробничих підприємств, багатоповерхових та приватних будинків, гуртожитків та комунальних квартир, будівель господарчого типу, гаражів, альтанок тощо.
Проведення технічної інвентаризації: етапи та їх особливості
• По-перше, варто звернутися до бюро технічної інвентаризації, щоб оформити спеціальну заявку, після того буде проведений огляд об’єкту.
• По-друге, виконуються конкретні виміри і проводяться розрахунки, згідно встановлених інструкцій та законодавчих актів.
• По-третє, БТІ надає технічний паспорт на будівлю, який є повністю готовим для подальшого використання та вирішення майнових запитань.
Сама технічна інвентаризація включає детальну перевірку всіх елементів будівельної конструкції, проведення детальних розрахунків загальної площі, оцінку стану фундаменту та інших параметрів споруди.
Для виконання інвентаризації в БТІ в Тернополі заходьте на сайт bti.te.ua. Саме тут ви зможете поспілкуватися із спеціалістами та залишити заявку на проведення процедури інвентаризації. Ви зможете отримати всю необхідну інформацію, щоб якісно підготуватися до подальшої перевірки. При цьому ви можете бути впевнені, що всі нюанси загалом будуть враховані згідно з діючим законодавством, але ваша справа буде розглянута за індивідуальними параметрами, щоб передбачити можливі складнощі та швидко залагодити їх.

 

Цинізм чи …?

Як здати пай в оренду?