Сьогодні суд розгляне корупційну справу щодо голови Зборівської райдержадміністрації Ігоря Яворського

Поділитися

Сьогодні о 17.00 годині в Тернопільському міськрайонному суді відбудеться засідання з приводу порушення головою Зборівської районної державної адміністрації Ігорем Яворським вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Ще 10.02.2018 року сектором протидії корупції управління захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України складено адміністративний протокол за ч.2 ст. 172-6 КУпАП про порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» (неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані) відносно голови Зборівської районної державної адміністрації І. Б. Яворського, який у січні 2017 року придбав у власність квартиру в Тернополі загальною площею 100 м. кв., вартістю 320 000 грн.
Виявляється, судові засідання вже тричі переносились. То голова РДА захворіє, то на нараді.
Виникає два питання:
1. Де в Тернополі можна так дешево купити квартири, за ціною 3200 грн за кв.м., коли реальні ціни в як мінімум в 3,5-4 рази вищі? Фактична вартість занижена?
2. Як чиновник, який вже майже 4 роки працює на посаді голови РДА і в декларації якого в розділі «Грошові активи» відсутні будь-які суми (а в цьому розділі необхідно вказати розмір грошових активів, якщо вони перевищують 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня звітного року), примудрився заробити такі суми для придбання житла, реальна вартість якого набагато вища?
Може, нарешті таки справедливість переможе? – запитує зборівчанин Михайло Бігус.

20 травня в акваторії тернопільського ставу відбудуться перегони на каное

Убивця продавчині з Теребовлі сидітеме за ґратами 14 років