У матчі “Нива” – “Агробізнес” розгнівані вболівальники і футболісти ганяли продажного суддю

Поділитися
Фото Віктор Зарванський

5 травня відбувся футбольний матч між командами “Нива” Тернопіль – “Агробізнес” Волочиськ. Грали дві команди з другої ліги чемпіонату України. Футбольна баталія відбувалась навіть не у Тернополі, де влада фактично знищила футбол, а у Вишнівці.

Щодо матчу, то він закінчився сумнівною поразкою тернополян 1-2. Другий гол гості забили з пенальті на 94 хвилині. Що було далі – дивіться відео.

Позиція клубу “Нива” Тернопіль, щодо подій у матчі “Нива” – “Агробізнес”

Події, які відбулися одразу ж після фінального свистка матчу “Нива” – “Агробізнес”, на наш погляд були повністю спровоковані діями бригади арбітрів на чолі з львів’янином Андрієм Холявко, який протягом другого тайму систематично “вбивав” тернопільську команду, апогеєм чого стало призначення у наші ворота неіснуючого пенальті на 90+4 хвилині гри. Усвідомлюючи усю принциповість поєдинку, цей арбітр вчинив нагло та цинічно, довівши свою повну некомпетентність. Чи, можливо, у нього була зацікавленість у перемозі саме однієї з команд?

Доки ми будемо терпіти відверті знущання від людей у чорному, які своїми діями не лише нехтують принципами чесної гри, але і паплюжать будь-які норми права в українському футболі?

Чому, вкладаючи чималі кошти у розвиток команди та інфраструктури, ми повинні спокійно спостерігати за тим, як арбітри “вбивають” нас на власному ж полі!? А гравці, які віддають усі сили у грі, повинні мовчки спостерігати за несправедливістю. У цьому році наша команда вже не вперше зіткнулася з упередженим суддівством. Два тижні тому ще один львівський арбітр Роман Блавацький робив усе можливе, щоб завадити нашій перемозі. Тоді воля та характер допомогли “Ниві” здобути три очки. Але цього разу арбітри вчинили по-своєму…

Чи потрібні саме такі перемоги почесному президенту “Агробізнеса” Олегу Собуцькому, який особисто виступає за наведення порядку у суддівському корпусі.

Повертаючись до дій арбітра, ми констатуємо, що саме його непрофесійна поведінка стала наслідком того, що обурені вболівальники вибігли на футбольне поле. Після реалізованого пенальті та введення м’яча у гру з центра поля, арбітр одразу сигналізував про завершення гри. Декілька гравців футбольного клубу “Нива” намагались отримати пояснення від арбітра, щодо епізоду з пенальті. Проте, несподівано для усіх, арбітр почав тікати у напрямку виходу зі стадіону, чим спровокував вибігання на футбольне поле уболівальників.

Завдяки чітким діям служби безпеки футбольного клубу “Нива” та органів правопорядку, вдалося уникнути подальших інцидентів за участю головного арбітра, якого, після виходу глядачів за межі стадіону, було супроводжено до кімнати арбітрів.

Футбольний клуб “Нива” Тернопіль вимагає від усіх компетентних органів Федерації футболу України найближчим часом дати об’єктивну оцінку щодо дій бригади арбітрів у матчі “Нива” – “Агробізнес”. Якщо не послідує жодної реакції чи будуть застосовані санкції до нашого клубу — “Нива” припинить свою участь у чемпіонаті України серед команд Другої ліги.

Футбольний клуб “Нива” Тернопіль

Допоможіть розшукати зловмисника

Неприємний штрих про фестиваль “Ї”