Ні! – трансляції матчів путінського чемпіонату світу в Україні

Поділитися

“Вільні Люди” поширили заяву, в якій закликали представників ЗМІ та громадські організації підтримати вимогу щодо анулювання ліцензії телеканалу “Інтер” через трансляцію Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в Росії.

“Вимагаємо анулювати ліцензію на мовлення «Інтера» через трансляцію Чемпіонату світу з футболу ФІФА-2018

Чемпіонат світу-2018 пройде в Росії з 14 червня до 15 липня. «Інтер» став єдиним в Україні телеканалом, що транслюватиме турнір.

Усі аргументи, чому трансляція матчу є загрозою національній безпеці України, телеканал «Інтер» ігнорує. А їх – достатньо.
1. Україна понад 4 роки веде війну з Росією.
2. РФ на законодавчому рівні визнана державою-агресором.
3. Офіційні установи закликають ігнорувати Мундіаль-2018.
4. Українські телеканали вдмовляються від ідеї транслювати це «футбольне» дійство на території України.

У той же час, телеканал «Інтер» та його власники демонструють, що їм байдужа думка української держави, її громадян, і навіть тих, хто напряму постраждав від агресії Москви. Телеканал системно працює «на руку Кремля».

Ми, представники громадських організацій та українських ЗМІ, вважаємо, що працівники каналу «Інтер» остаточно втратили право називати себе журналістами, а сам канал – українським медіа. Тож ми закликаємо органи влади та силові структури дати негайну оцінку діям каналу і вжити заходів з позбавлення «Інтеру» ліцензії, блокування спроб трансляції пропагандистського псевдофутбольного дійства та притягнення до кримінальної відповідальності власників телеканалу.

Трансляція футбольних матчів з полів Росії є нічим іншим, як поширенням російської пропаганди, возвеличенням путінського режиму, демонстрацією того, що дії РФ залишаються без кари. Враховуючи, що в ЗМІ, зокрема, на сайті «Чемпіон», оприлюднено інформацію, що канал запросить російських коментаторів для висвітлення матчів ЧС-2018, ми зіткнемося з конкретною загрозою національній безпеці, з черговим актом прямої інформаційної агресії з боку Кремля.

На 27 році незалежності на Україну насунула темінь

У Тернополі представлять проект “Перетин” Віталія Агапєєва