Парад випускників 2018 у Тернополі прикро вразив

Поділитися


Сьогодні у Тернополі відбувся традиційний парад випускників. На жаль, похмура і дощова погода завадила у повноцінно насолодитися школярам своїм святом. Колона від Надставної церкви надзвичайно стрімко рухалась до стадіону. Настільки швидко, що коли на стадіон заходили випускники школи №3, то замикаюча школа мистецтв вже тупцювала на місці під будинком залізничників.

Шкода було дивитись на плаття тих випускниць, які обрали довгий крій. Під кінець ходи плаття виглядали немов брудні ганчірки. Як дотепно завважила одна із тернополянок, сьогодні відбувся парад парасольок. Цю ідею підхопив мер Сергій Надал і почав жартувати про новий рекорд – найбільшу кількість парасольок на одній вулиці.

На жаль, у рік війни з Росією не знайшлося жодного класу, які хоча б частково відмовились від витребеньок на випускний. Схоже, тернополяни вже звикли до війни.

Величезним шоком для глядачів онлайн-трансляції стала поведінка медалістів – майбутньої надії Тернополя. Під час завершення урочистостей лунав гімн України. Коли виконується славень нашої держави необхідно зупинитись, добре його підтримати співом. Проте, кращі випускники шкіл кинулись у цей час на газон центрального стадіону фотографуватись і робити селфі. Тисячі учнів на трибунах, батьків, педагогів дивились на це блюзнірство. Навіть коли завершилось виконання гімну, ведучий попросив чотири рази усіх зійти з газону стадіону, щоб його не руйнувати. Але на його слова ніхто не реагував. Розгубленою виглядала й поліція, яка не знала як повестися. Не знав як реагувати й заступник міського голови Леонід Бицюра. Згодом він разом із колишнім заступником начальника обласного управління національної поліції Баликом почав фотографуватись на газоні…

Здавалось би, це дрібниця. Газон можна полагодити, звісно за кошти платників податків. Проте, рівень правової культури випускників неприємно вразив. Не має ще там з ким будувати Європу в Україні. Совки. До яких потім приєдналися їхні батьки та друзі…

Щодо самої традиції параду і нагородження медалістів, то пора б уже вносити новації. Наприклад, для чого відмінників освіти нагороджують злодюги з міської ради? Невже в Україні не має достойних краян, які досягли висот? Варто було б спитати медалістів, від кого вони б хотіли отримати свою нагороду.

Можна було б також, що вся колона, коли вирівнюється від “Нептуна” до перехрестя Замкової з руською, заспівала разом єдину українську пісню. А то кричалки – це весело, але збоку сприймається якось розрізнено.

Фоторепортаж із параду випускників можна переглянути за цим посиланням.

***

Довідка

1132 випукники цього року у Тернополі.

112 школярів по закінченню школи отримали золоті медалі. Ще 42 – срібні.

Єдина учениця в Тернополі – Катерина Симко – здала ЗНО на 200 балів.

До речі, у 2015 році випускників у Тернополі було 1318. У 2010 році – майже 2 тисячі.

У 2011 році вперше у параді випускників 80 школярів йшли у вишиванках. Переможці кращих вишивок отримали 500 гривень премії. У цей рік колоною пройшлися центром міста лише 10006 випускників. Фактично вдвічі менше, ніж у 2010 році. Нагороди за успішне навчання отримали 79 випускників.

 

Патрульні врятували життя чоловіка, який перерізав шию лезом

Патрульні у Тернополі продовжують виявляти нетверезих водіїв