У Кременці не хочуть вшановувати катів українського народу

Поділитися

Кременецька міська рада повідомляє, що 9 серпня о 16.00 у приміщенні Кременецької міської ради (сесійна зала) відбудуться громадські слухання по питанню реконструкції меморіалу слави у м. Кременець Тернопільської області.

Із додатковою інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті Кременецької міської ради (https://rayon.org.ua/rada/04058338/news/).

Пропозиції та зауваження з даного питання просимо надсилати до Кременецької міської ради за адресою: м. Кременець, вул. Шевченка, 67

Питання реконструкції меморіалу слави є надзвичайно актуальним, адже в час, коли Україна веде війну з Російськими загарбниками, відновлення історичної справедливості є важливим етапом в формуванні національної ідеї та підняттю патріотичних поглядів громади.

Згідно з архівними даними у 1985 році з нагоди святкування «40-річчя перемоги над фашизмом», на місті колишнього ринку, на той час уже скверу було створено меморіальний комплекс «Слава». Саме сюди із різних місць Кременця було зведені остатки. Формуючи потужну радянську ідею, тодішня влада свідомо створила в центрі міста кладовище, яке мало стати місцем поклоніння сотням вбивць українців. Адже згідно тих же архівних даних більшість похоронених там загинули, або при виконанні службових обов’язків в м. Кременець, в боротьбі з українськими націоналістами.

Вважаємо злочином проти живих і загиблих українців в боротьбі за свою державність в подальшому вшановувати бійців НКВС – катів нашого народу, а також утримувати в центрі міста меморіал з радянською символікою, а саме існування якого суперечить моральним принципам та законам про декомунізацію.

Кременецька міська рада

Патрульні затримали велосипедиста з наркотиками

У Кременці 67-річна жінка обікрала сусідку