У Тернополі з маршрутки випала 81-річна пасажирка, оскільки водій не зачинив двері

Поділитися

Патрульні оштрафували водія маршрутки, який наражав на небезпеку своїх пасажирів

Одним із напрямів превентивної діяльності патрульної поліції є контроль роботи пасажироперевізників та безпеки пасажирів. Мета – запобігти можливим аваріям на дорозі та дисциплінувати водіїв. Безпека пасажирів – головний пріоритет у роботі патрульних. Зважаючи на останні криваві ДТП в країні, за участю пасажироперевізників, це особливо на часі.

22 липня, близько 15-ї години, водій маршрутки «Богдан» розпочав рух від зупинки громадського транспорту, не зачинивши двері в салон, внаслідок чого 81-річна пасажирка випала з салону. Патрульні, які прибули на місце ДТП викликали слідчих та карету швидкої. У потерпілої забій м’яких тканин внутрішньої частини правого плеча та садно правого ліктя. Після надання меддопомоги її відпустили додому.

Цього ж дня, але близько 22-ї години, на цій же зупинці громадського транспорту, охоронці порядку, патрулюючи свій квадрат, помітили маршрутку без увімкнених фар ближнього світла. Як з’ясували патрульні, фари були несправними, однак чому водій не ввімкнув аварійну сигналізацію, а проводив й далі посадку пасажирів, наражаючи в такий спосіб їх життя на небезпеку, пояснити не зміг. Інспектори винесли водієві постанову за ч.2 ст.121 КУпАП (керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має несправності).

У Тернополі відбудеться турнір з пляжного волейболу

Скутерист на Тернопільщині потрапив у ДТП