7 плюсів заняття музикою

Поділитися

Який би з музичних інструментів не обрала ваша дитини, посприяйте її бажанню навчатись музиці обов’язково! Адже це неймовірно корисно для розвитку вашого чада.

1. Музика розвиває психічні процеси. Згідно з дослідженнями, заняття музикою позитивно впливають на мозок. У дітей, які відвідують музичні школи, однаково розвинені обидві півкулі, покращено працюють такі психічні процеси як логіка, пам’ять, уява. А добре розвинений слух допомагає швидше оволодіти іноземними мовами.

2. Музика відкриває приховані здібності. Деякі батьки помилково вважають, що в їхніх дітей немає здібностей до музики. Насправді тільки в процесі роботи можна визначити, чи є в дитини дані до занять. Словом, щоб дізнатися, потрібно спробувати. Іноді через рік-два дитина наче розкривається, виявляючи прихований потенціал.

3. Музика урізноманітнює діяльність дитини. Чим ширшою буде діяльність дитини – тим точніше можна визначити її завдатки і знайти сферу, де на неї чекає успіх. Спробувавши музику, танці, малювання, різноманітні технічні гуртки тощо – у вашої дитини не буде сумнівів з вибором професії.

4. З музикою краще знайомитися в дитинстві. Як правило, дорослим набагато важче опанувати музичний інструмент. Тож не втрачайте часу!

5. Музика робить змістовним дозвілля. Надлишок вільного часу у дитинстві шкідливий. Нехай краще займається різними видами творчості, ніж просиджує за комп’ютером у «вконтакте». Та й вам буде спокійніше, що дитина у музичній школі, а не десь на вулиці із сумнівними друзями.

6. Музика позитивно впливає на організм. Мелодії у стилі бароко розвивають пам’ять, імпресіонізму – знімають емоційну напругу, класицизму – стимулюють розвиток інтелекту, а фольклор пробуджує генну пам’ять. Цікаво, що григоріанський хорал допомагає м’язовій релаксації. Діти, які займаються музикою, по-іншому сприймають звучання, вчаться отримувати від нього задоволення.

7. Музика може виявитися майбутньою професією. І навіть якщо усе складеться по іншому, це не буде погано, що ваша дитина вмітиме грати на якомусь музичному інструменті…

Ольга Куриленко

Путін почав війну у відповідь на перемогу Майдану, втрату проросійської влади в Україні

“Похресниця” Ванги виявилась шахрайкою