Червона нитка на зап’ясті: ти знаєш її походження?

Поділитися

Багато відомих людей, зокрема представники сильної половини людства, носять червону нитку на зап’ястку руки. Цей талісман начебто захищає людину від злого ока, псування, не впускає в ауру негативну енергію.
Частенько зав’язують і немовлятам, щоб і не врекли (від злого ока). Але коли розглянемо правдиве виникнення цього звичаю, то охоплює жах, а зокрема якщо ти християнин.
Свята Церква вчить: « забобони з вірою є несумісні, бо це гріх проти першої Заповіді Божої – «Нехай не буде в тебе інших богів, крім мене» (Вих. 20, 2) ».

Виникла ця нитка задовго до християнства, і це є посвята дітей Ваалу, а червона ниточка була видимим свідченням, що прив’язували батьки, або жрець. Коли дитина виростала, то цноту мала віддати богу Ваалу (статевий акт із жерцем, незалежно від статі).
Ваал (Баал, Бел, Баель, Ваель) – Могутній демон, відомий в давнину як фінікійське і західносемітске божество. Його ім’я перекладається з загальносимітичних як «господар», «владика», «пан» – цим прізвиськом називали багатьох богів окремих місцевостей (найчастіше додаючи до титулу й назва місцевості -. Напр, Баал-Гал, Баал-Пеорія – або сферу його «володіння »: Баал-Хаддад – бог бурі, Баал-Шамем – бог сонця і др) .. Ваала шанували в Сирії, Палестині, Угаров, фініки, Ханаане, Карфагені, Вавилоні та ін Він вважався сином Дагона і чоловіком Астарти.

Відомі його зображення у вигляді бика (символ родючості) або воїна, який уражує землю списом. Священне дерево Ваала – кедр. Місцем його проживання вважалася гора Цафон (суч. Джебель аль-Акра), фактично Ваала розглядали як володаря всесвіту. У Єгипті він ототожнювався з Сетом, в епоху еллінізму – з Зевсом.

Збереглися свідчення про поширення культу Ваала не тільки на Північну Африку, але в більш пізні часи навіть на всю Європу, включаючи Скандинавію і Британські острови. До нашого часу в Ірландії та Уельсі збереглися обряди, що нагадують давнє поклоніння Ваалу. Він ототожнюється з кельтським богом солнца Веленом або Веліна (Бела, Belenus, Belinus), а також з Вельтаном – кельтським святом поклоніння вогню.

Ідолослужіння Ваалу було головним і притому звичайним гріхом древніх євреїв. Ваалу, як і для Молоха, приносилися людські жертви або посвяти дітей («І пагірки побудували Ваалові, щоб палити дітей своїх на огні цілопалення для Ваала», Єремія. 19, 5). Служіння йому супроводжувалося великою пишністю і урочистістю. Пророк Ілля, а слідом за ним і інші пророки, гаряче виступали проти прихильників цього ідола (3 Цар. 18).

У пекельної ієрархії з «De Praestigius Daemonum» І.Віера Ваал числиться серед міністрів пекла, він – Головнокомандуючий пекельні армій, Головний Хрест Ордена. Переважна більшість демонологов ототожнює Ваала з Баелем – першим духом списку «Lemegeton» і «Pseudomomarchia Daemonum» І.Віера.

Згідно «Lemegeton», Баель – «перший головний дух – король, правлячий на Сході … Він з’являється в різних формах, іноді подібно коту, іноді подібно жабі, іноді подібно людині, а іноді у всіх цих формах відразу» (І.Віер, вважає що Баель з’являється з трьома головами – кота, жаби [варіант – краба] і людини в короні, в пізніших описах до цього додалося плоске жирне тіло і безліч павукових ніг, зростаючих на всі боки). Розмовляє хрипким голосом. Наділяє людей невидимістю (і мудрістю, згідно І.Віеру). Управляє 66 легіонами пекельних духів. Згідно «Grand Grimoire», Баель – один з трьох головних духів, що знаходяться в служінні у прем’єр-міністра Ада Люціфуга Рофокаля.

У пізній каббалі (напр., у МакГрегора Маттерса, Папюса та ін) Ваал (Баал Ханан – Баал-Ханан) – 7-й з 10-ти Архідемона (злих елементалами), дух віроломства, безжалісний і підступний. Сучасні окультисти пов’язують його з силами руйнування, ненависті, помсти, війни. У «заклинання семи» (д-р Папюс), одна з рядків говорить: «In Nomine Адонай за Gabriel Vade Retro Ваала!» («В ім’я Адонай, через Гавриїла, Вийди Ваал!»).

Тепер, хочу запитати батьків: ЩО ВИ РОБИТЕ З ДІТЬМИ? Бажаєте їм щастя? Хочете їх вберегти? Посвячуючи демонові?!!

Не дивуйтесь, що ваші діти хворіють чи в них життя поламане, ви самі обрали їм опікуна….

Відкриття виставки художниці Наталії Фугель у Тернополі відбудеться 13 вересня

Мер Тернополя Сергій Надал не дотримав слова