У Токіо запустили тестові поїздки таксі без водіїв і з пасажирами

Поділитися

Таксомоторна компанія Hinomaru Kotsu спільно з фірмою ZMP в понеділок почала в тестовому режимі вперше здійснювати перевезення пасажирів на безпілотних автомобілях.

Про це повідомляє офіційний сайт. Машини курсують за фіксованим маршрутом довжиною 5,3 км між токійськими районами Отематі і Роппонгі. Експеримент триватиме до 8 вересня, за день безпілотне таксі на базі мінівена Toyota буде здійснювати по чотири рейси туди-назад.

Рух по дорозі здійснюється в автоматичному режимі, включаючи повороти і перестроювання між рядами, однак за кермом автомобіля все одно сидить водій, який в екстреній ситуації може втрутитися і взяти керування транспортним засобом на себе.

Для того, щоб взяти участь в тестах як пасажир, необхідно було в липні пройти відповідний відбір. Плата за проїзд по маршруту фіксована і становить 1500 єн (близько 14 доларів).

“Ґрунтуючись на результатах експерименту, ми будемо прагнути розширити зону пересування і поліпшити обслуговування, тому дякуємо вам за вашу постійну підтримку”, — йдеться в заяві компанії. У Hinomaru Traffic зазначили, що такі безпілотні таксі зможуть вирішити проблему нестачі водіїв.

Такі безпілотні таксі в разі успіху тестових випробувань можуть почати курсувати в Токіо напередодні літніх Олімпійських ігор 2020 року.

Японська влада в минулому році виділила близько 2,85 трлн єн (близько 25 млрд доларів) на розвиток технологій безпілотного управління і створення нових поколінь екологічно чистих машин. Це абсолютний рекорд за весь час ведення таких розробок, які підтримує уряд країни. Влада розраховує, що до 2030 року кожна п’ята машина на японських дорогах буде їздити хоча б частково без участі водія.

Американці підрахували цінність $100 в кожному штаті

Німці назвали найменш надійні вживані автомобілі