Український бургер за рік подорожчав на 42%: на Тернопільщині чорний хліб і сало найдешевші в Україні

Поділитися

Цього року у Вінниці під час фестивалю сала, хліба й ковбаси приготували величезний бутерброд із салом у формі карти області. На приготування рекордного бутерброда знадобилося близько 60кг хліба, 25 кг сала, п’ять банок хрону, а ще паприка й часник. Для цього спеціально купили кабанчика в селі Пиків Калинівського району, якого виростили без всіляких хімічних домішок. Сало зробили за старовинною технологією. Кабанчика обсмалили в соломі, щоб воно мало неймовірний смак. Бутерброд у вигляді карти Вінницької області вийшов завбільшки 5 квадратних метрів.
Ця інформація надихнула наших експертів порахувати вартість українського бутерброду №1 – житнього хліба із салом. Для приготування українського бургера ми нарізаємо хліб і сало шматочками по 40 гр кожен. На сьогодні цей смачний бутерброд нам обійдеться в середньому по країні 3,4 грн. Так, зокрема, 40 грам чорного хліба коштує 70 коп, а 40 гр сала – 2,7 грн.
У минулому році український бургер нам обходився в 2,4грн. Тобто 40гр житнього хліба коштувало 50 коп, а 40 гр сала – 1,9 грн. За рік бутерброд із салом подорожчав на 42%, або на 1грн. На сьогодні найдорожчий українській бургер у Києві – 5,1 грн, а найдешевший на Тернопільщині – 2,4 грн. Тобто різниця складає більше, ніж у два рази. Сало з чорним хлібом – це, без перебільшення, гастрономічна гордість України.

Олексій Дорошенко

Отшутились по поводу Захарченко

Призовий фонд «Тернопільської Озеряни-2018» становитиме 1200 у.о.