У Хоросткові цукровий завод забруднив річку і наніс збитків на 100 тисяч гривень

Поділитися

Скид неочищених стічних вод з перевищенням нормативів гранично допустимих скидів від ТОВ «Радехів цукор» – Хоростківського цукрового заводу виявлено державною екологічною інспекцією у Тернопільській області 17 вересня 2018 році при перевірці факту забруднення річки Тайна в межах міста Хоростків, сіл Хлопівка, Увисла, Ціліїв, ст. Нижбірок, Личківці Гусятинського району. Тоді ж, за участю Личковецького сільського голови, представників Хоростківської міської ради та Тернопільського рибоохоронного патруля на ділянці річки Тайна в межах с. Личківці було нараховано загиблими 48 шт. риби, збитки за яку становлять 103 тисячі гривень.

За результатами позапланової перевірки Хоростківського виробництва ТОВ «Радехів цукор», проведеної Інспекцією 24-25.09.2018 р. лише складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.59 КУпАП на відповідальну посадову особу, видано припис на усунення порушень. Про це повідомляють на офіційному сайті екологічної інспекції у Тернопільській області.

Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.242 КК України, матеріали перевірки в порядку ст.214 КПК 03.10.2018 р. направлено до Гусятинського відділення поліції ГУНП в Тернопільській області для вжиття заходів реагування в межах компетенції.

На Кременеччині в колодязі втопилася пенсіонерка

Форум “Клієнтоорієнтованість бізнесу” відбудеться у Тернополі