Акція проти завищених тарифів на проїзд у громадському транспорті Тернополя отримала всеукраїнський резонанс

Поділитися

Сьогодні у Тернополі, о 12 годині, відбулася акція проти завищених тарифів на проїзд у громадському транспорті до 9 гривень за проїзд.

Як зізналися організатори, вони розраховувала максимум на дві сотні тернополян, які відгукнуться. У призначений час Театральний майдан був переповнений краянами, які обурені свавіллям міського голови Сергія Надала та членів його команди з виконавчого комітету. Напередодні саме виконком міської ради прийняв рішення про неймовірне підвищення проїзду у громадському транспорті.

Перед тернополянами виступали організатори акції – Олег Синовець, представник “Автомайдану” Ігор Василів та інші. Експерт зачитав присутнім порівняльні дані ціни за проїзд в українських містах. З почутого Тернопіль виглядає вкрай непривабливо. Файне місто має найдорожчий проїзд в Україні. Навіть у столиці – 8 гривень, а у нас – 9 гривень.


Далі слово дали громадським активістам та всім бажаючим. Найрадикальніші вимагали відставки мера Сергія Надала та керівника управління транспорту міської ради Ігоря Мединського, ліквідувати принизливу картку тернополянина, яка є дискримінаційною і порушує конституційні права… Помірковані тернополяни просили надати калькуляцію розрахунків, згідно якої прийняли драконівське рішення. Загалом же всі погодились, що у понеділок, 5 листопада, о 9 годині, тернополяни зберуться під міською радою.

Інтелігенцію, яка організувала акцію, окремі тернополяни підштовхували до перекриття доріг. Коли цього не прозвучало, представники національних дружин закликали тернополян це зробити. Присутні з ентузіазмом відгукнулися на цю пропозицію. Аж до 16 години тривали акції з перекриття вулиць. Пропускали учасники акції лишень швидкі допомоги. Під час стрімів глядачі з усіх куточків України та заробітчани закордону активно підтримувати тернополян.

Міський голова Сергій Надал, побачивши великий резонанс від подій у Тернополі, поширив у Фейсбуц пост про те, що вже згідний шукати шляхи виходу. Мер, ймовірно, спробує перекинути свою відповідальність на людей. Мовляв, забирайте кошти у педагогів, медиків та інших бюджетників. Насправді, найперше необхідно перестати фінансувати статті видатків на службовий транспорт мера, його заступників та начальників управлінь. На роботу мер і його команада мають добиратися громадським транспортом. Прес-служба мерії мала б висвітлювати цей процес в онлайні.

Оскільки найняті чиновники не справились із роботою – зняти премії. І якщо мер до найближчого засідання виконавчого комітету не знайде вихід – запропонувати йому піти у відставку.

P. S. Під час перекриття вулиці Руської тернополяни сприйняли вкрай критично телевізійну групу телеканалу ІНТБ, яка входить в орбіту Сергія Надала. Журналісти спробувати відзняти протестуючих. Тернополяни поцікавились який канал вони представляють. Коли дізнались, що це ІНТБ – прогнали.






Вам телефонують із банку і повідомляють про блокування картки – запам’ятайте, так роблять шахраї

Тернополяни просять підтримати проект “Зал звитяг”