Розмитнили першу “євробляху”: за Renault Laguna 2004 року заплатили 49 тисяч гривень податків, а купили за 46 тисяч

Поділитися

Про подальші знущання влади над пересічними громадянами свідчить “закон Южаніної” щодо розмитнення автомобілів. В Чернівецькій області відбулося перше в Україні розмитнення так званої “євробляхи”, вживаної автівки з-за кордону, за новим законом. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

“Громадянин України розмитнив свій легковий автомобіль з дизельним двигуном Renault Laguna 2004 року випуску з німецькою реєстрацією, сплативши до державного бюджету понад 49,3 тис грн.”, – зазначається у повідомленні. При цьому податківці зазначили розрахунки суми за розмитнення 14-річної автівки.

“Мито (10%) склало 4,6 тис грн, акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0,5) – 28,765 тис грн та ПДВ (20%) – 15,957 тис грн”, – пишуть в ДФС.

У відомстві нагадали, що розмитнювали “євробляху” за пільговим тарифом – 50% знижкою на акциз. “Через три місяці митне оформлення даної Renault Laguna варто було б резиденту 83,8 тис. грн. Таким чином економія склала 34,5 тис. грн”, – зазначили у відомстві.

Щоб купити в Україні нерозмитнене авто цієї ж марки і року випуску, треба заплатити 1500-1600 доларів ( це 42-44 тисячі гривень). 

Що це за закон такий, що навіть зі знижкою, треба заплатити за розмитнення більше половини вартості автомобіля?

Константинополь розпускає архієпископство РПЦ у Західній Європі

Гривня продовжує падіння