У ДТП під Рівне загинув чемпіон світу з армреслінгу Андрій Пушкар

Поділитися

Вчора, на автотрасі “Київ-Чоп” унаслідок ДТП загинув Чемпіон світу та Європи з армреслінгу Андрій Пушкар. Спротсмену було 33 роки

На автодорозі між селами Гаї-Лев’ятинські та Крупець 26-річний житель Острозького району, відомий український спортсмен Олег Жог , за попередньою інформацією, кермував автомобілем “Citroen” і не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із вантажівкою, під керуванням 30-річного жителя Чернівецької області. В поліції повідомили, що у салоні фургону перебувало ще двоє пасажирів: батько водія, 50-річний житель Острозького району та 33-річний спортсмен із Тернопільщини. Вони отримали травми несумісні з життям.

Український рукоборець Олег Жох вижив в аварії. Його доставили до лікарні. Цю інформацію  підтвердив речник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук. Олег Жох народився на Рівненщині у 1992 році. Він заслужений майстер спорту, семиразовий переможець Чемпіонатів світу, багаторазовий призер Чемпіонатів Європи.

16 листопада Андрій ПУшкар мав змагатися з росіянином Денисом Циплієнковим за чемпіонство, втім, не судилося.  Багаторазові чемпіони Світу та Європи з армлеслінгу Андрій Пушкар та Олег Жох їхали на змагання у Польщу.

 

Багаторазового чемпіона України, Європи та світу з армреслінгу Андрія Пушкаря, який загинув учора в ДТП на трасі Київ-Чоп, поховають завтра у рідному Кременці на Тернопільщині.

Про це повідомив у Facebook начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Мацикур.

“Прощання та похорон Почесного громадянина Кременця, багаторазового чемпіона України, Європи та світу з армреслінгу Андрія Пушкаря відбудуться 15 і 16 листопада 2018 року”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні, за інформацією Мацикура, о 18.00 в Кременці відбудеться панахида вдома у загиблого спортсмена, завтра, 16 листопада, об 11.00 – літія, о 12.00 – чин похорону та прощання у храмі Покрови Пресвятої Богородиці (Полкова церква). Поховання відбудеться на міському цвинтарі Калинівка.

Андрій Пушкар захотів стати спортсменом ще в 11 років, коли переглянув фільм із Арнольдом Шварценеггером “Командо”. В рідному місті Кременці Тернопільської області хлопець брав участь у змаганнях “Козацькі забави”. Тоді він 52 рази підняв колоду вагою 70 кілограмів. Пізніше були перемоги в гирьовому спорті та паверліфтингу. Всього Андрій Пушкар 15 разів був чемпіоном світу, 16 разів – чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів. В Україні завоював близько 200 медалей на різних турнірах і 30 – в інших країнах.

Редакція тернопільської інтернет-газети “Про все” висловлює щирі співчуття рідним, друзям і колегам загиблих.

***

 


«Кранкомплект»: краны европейского качества

7 грудня у Тернополі розпочнеться XVIII Міжнародний джазовий фестиваль JazzBez