Петро Порошенко хоч і завадив концерту юних тернопільських музикантів, але свято відбулося

Поділитися

18 грудня о 18 годині, у переддень улюбленого свята всіх дітей і дорослих – Миколая, не зважаючи на зовнішні перешкоди – (рекламний візит Президента України Петра Порошенка до Тернополя – “ПРО ВСЕ”), наше свято відбулось. Хоч не так, як було анонсовано, в Українському Домі “Перемога”, а в стінах рідного закладу, проте воно видалось ще теплішим, яскравішим і затишнішим… Як багато музики, любові, почуттів вмістилось в невеличкому приміщенні концертного залу школи!!!
Натхненний спів молодших хористів, щедрування старшого хору (кер. І. Черноус), цікава колядка ансамбля бандуристів “Вишиванка” (кер. М. Кормило), кантрі танок у виконанні молодших скрипалів в ковбойських капелюхах (кер. Т. Черняк), “Happy new year” від ансамбля скрипалів “Нота” (кер. Є. Коріньовська), нікого не залишили байдужими. Були ще цікавинки від викладачів: тріо “Ad libitum” (О. Жукова, І. Попик, О. Токарська ) виконали “Swey”; цікаве тріо – баян (Н. Мидло) бандура (М. Кормило) контрабас (А. Тимків) зачарувало виконанням А. П’яцоли; піаністи О. Ясінська, А. Німащук, Г. Москалик в 6 рук на одному інструменті зіграли цікавий твір “Гра стоячи”. Учнівський ансамбль саксофоністів (кер. С. Радецький) показав оригінальну інтерпретацію Щедрика М. Леонтовича. Сольний спів Петра Волошина і Таї Крохіної вразив глибиною чуттєвості, а гра юного скрипаля Василя Лазарюка – віртуозною майстерністю. Ансамбль народної музики (Г. Брухаль) і оркестри школи: симфонічний (кер. Т. Черняк), народних інструментів (кер. А. Галішевський), духовий (кер. Г. Ференц) внесли особливий святково-урочистий колорит, створили піднесений настрій для всіх відвідувачів. Ведучими концерту були Олена Плахцінська та Зенон Бачинський, які намагались зробити все, щоб концерт пройшов на одному диханні і запам’ятався своєю неповторністю… Свято вдалось!!! Сподіваємось, в майбутньому, ніщо не стане нам на заваді для того, щоб охопити більшу аудиторію глядачів, слухачів. А наша школа буде працювати для того, щоб дарувати прекрасне, дарувати музику усім жителям Файного міста!!!

Тернопільська дитяча музична школа 1 ім.В.Барвінського


А що ж відбулось таке важливе, що концерт музичної школи перенесли з “Перемоги”?

З плануванням роботи в управлінні культури під керівництвом Олександра Смика великі проблеми.  Тернопільські пристосуванці – пластуни, які всі роки Незалежності України в Тернополі обслуговують владу, цього вечора мали бавити Президента України Петра Порошенка. І хоч пластуни мають своє приміщення на вулиці Федьковича, вирішили… плести маскувальні сітки для чергового піару Порошенка.

Звісно, зараз час війни. Підтримувати українську армію важливо. Проте, на 5 році війни вже б мала держава налагодити постачання всього необхідного для фронту. А якщо головнокомандувач не здатний це зробити – нехай не мордує себе та українців. Може Анатолій Гриценко це зробить краще…

З фотозвіту можна побачити, що Порошенко не тільки символічно молився у Надставній церкві, де парафіян вперше з 1540 року пускали до храму через металошукачі… Піарився глава держави й на малозабезпечених дітях у найбільшій залі Тернополя – ПК “Березіль”. Хоча один день Порошенка обходився у 2014 році у 700 тисяч гривень. На зекономлені кошти можна значно більше допомогти людям… Але ж ми живемо в Україні…

Петро Олексійович у 2015 році хвалився, що це вдвічі дешевше коштує українцям, ніж  Янукович… Змістовно ж все робиться лише для піару… Виборчий маховик розкручують… І люди ведуться…

***

У 2017 році на проведення одного заходу за участю глави держави витрачається 49 тис. грн., а витрати на один офіційний візит становлять 13 млн грн.

Згідно з підрахунками журналістів видання “Слово і діло”, гроші, які йдуть на обслуговування президента та Адміністрацію Президента, крім забезпечення діяльності самої адміністрації та Петра Порошенка, розподіляються на утримання державних резиденцій (77 млн грн.), аеропорту для вищих посадових осіб «Україна» (223 млн грн.), а також перевезення президента і співробітників Банкової (115 млн грн.).

З аеропорту для вищих посадових осіб «Україна» в 2017 році заплановано 120 рейсів.

Зарубіжні візити Порошенка обійдуться платникам податків в 42 млн грн. – приблизно 250 тис. грн. за одну поїздку.

Один візит глави держави за кордон коштує близько 1,4 млн грн.

У 2017 році діяльність президента та його адміністрації обійшлася в 819 млн грн.

 

 

 

У Білобожиці під колеса автобуса потрапив пішохід

Дерев’янко на Тернопільщині запропонував план залучення інвестицій, які створять робочі місця в Україні