Чому прокурори оберігають таємниці нардепа з Тернопільщини?

Поділитися

Статтею 1 Протоколу №1 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод передбачено, що кожна юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як на умовах передбачених законом.
Європейський суд з прав людини відзначив, що якщо відповідно до цих положень держава зобов’язана вжити заходи у вигляді розслідування, то останнє повинно бути проведено об’єктивно, у розумні строки і неупереджено.
Це у Європі, до якої ми всі так бажаємо увійти, повідомляє “Тернопільський тиждень
Наші ж реалії інші, особливо якщо в справі замішана родина народного депутата України.
Обставинами кримінального провадження № 12018210000000418, про яке ми вам розповідаємо в цій статті, як раз і є порушення прав юридичної особи мирно володіти своїм майном, яким за допомогою афер державного реєстратора заволодів власник приватного підприємства «Афіша», в статутний фонд якого мати народного депутата України Романа Заставного нещодавно внесла 6 000 000 грн.
Не дивлячись на те, що факти протиправного заволодіння чужим майном на суму, що за оцінкою експерта перевищує 70 000 000 грн. вже встановлені судом, прокурори Тернопільської місцевої прокуратури не те щоб проявляють до цього кримінального провадження байдужість, а відкрито ігнорують як вимоги КПК України так і накази Генерального прокурора України.
Зокрема, замість того щоб задовільнити клопотання потерпілих та для з’ясування питань, куди з рахунків заснованого Марією Заставною приватного підприємства, інший Заставний, але вже Володимир Богданович перерахував мільйони сумнівного походження, звернутись до слідчого судді із відповідним клопотанням, прокурори як стіна стали на захист цієї таємниці.

Ми далекі від того, щоб вважати прокурорів Тернопільської місцевої прокуратури некомпетентними, а тому залишається лише здогадуватись, хто саме, Генеральний прокурор України чи народний обранець, мати якого і внесла до статутного фонду ПП «Афіша» 6 000 000 грн., надали місцевим прокурорам вказівку блокувати будь які дії, спроможні пролити світло на те, куди з рахунків приватного підприємства, до якого має стосунок вищеназваний нардеп і його родина поділись крадені мільйони.
Чи не тому місцеві прокурори не дають слідству зелене світло на розкриття банківської таємниці, що напередодні виборів це може привести до «партійної каси»?
Як ми знаємо із справи іншого нардепа, а саме Мосійчука І.В., – хабарі отримані «на партійні справи», в Україні криміналом не являються.
Так може саме на такі партійні справи як в и б о р и і були спрямовані мільйони з рахунку підприємства Заставних, а тому прокурори вже 6 місяць поспіль і оберігають цю інформацію від сторонніх очей? Як знати, як знати.
Чесно скажемо, що відповідь на це питання нам невідома, але як і Ви – шановні читачі, ми сподіваємося отримати її найближчим часом шляхом надсилання запиту безпосередньо до Генерального прокурора України – Юрія Віталійовича Луценка.

Ірина Луценко прийшла на з`їзд Порошенка з сумкою Valentino вартістю 3295 доларів

Інтелектуали закликали Порошенка посприяти виборчій реформі