Кремль виділив додатково 350 мільйонів доларів для ведення підривної діяльності в Україні

Поділитися

Російська влада додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності в Україні у 2019 році.
Про це розповів голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок в інтерв’ю Укрінформу.

“На спецслужби Російської Федерації спрямовані колосальні бюджети, які використовуються великою мірою для реалізації підривної діяльності в Україні. Ми отримали інформацію, що Кремль наказав на цей рік додатково виділити 350 мільйонів доларів своїм спецслужбам для роботи по втручанню у вибори в Україні”, – сказав він.

За словами голови СЗР, ці гроші будуть спрямовані на проплату фейкових новин і підкуп, організацію провокацій, протестів, внутрішньополітичного тиску на керівництво держави, а також для підготовки кібератак.

“Завдання, що стоїть перед усіма спецслужбами Російської Федерації, – “кто угодно, только не Порошенко”. На думку російського політикуму, Порошенко єдиний, з ким неможливо домовитися про повернення України в орбіту впливу Росії. Він дійсно намагається ввести Україну в когорту НАТО та ЄС і має кремлівський ярлик “русофоба”. Забезпечений за останні 4 роки прогрес очевидний. Це визнається не тільки в Україні й на Заході, а й навіть в Росії”, – зазначив Божок.

За даними розвідників, у Росії розраховують, що будь-яке перезавантаження влади в Україні “потягне за собою певний параліч державного механізму”, доки вибудується нова владна вертикаль. “Ця пауза зачепить усі сфери життя, у тому числі й військової організації, що дасть Росії вікно можливостей у кілька місяців для того, щоб безболісно окупувати Україну, як вона намагалась це зробити в 2014 році. Для цього біля наших кордонів уже перебувають майже 50 тисяч російських військових з усім озброєнням і технікою. Ступінь їх готовності варіюється від 24 до 72 годин”, – резюмував Божок.

ЄГОР БОЖОК

Як відомо, 31 грудня 2018 року в Україні розпочалася передвиборча президентська кампанія. Вибори президента мають відбутися 31 березня 2019 року. Чергові вибори народних депутатів заплановані на 27 жовтня поточного року.

За 4 роки президентства Порошенка цибуля подорожчала у 5 разів

СБУ запрошує вступників на навчання у провідні вищі навчальні заклади в галузі національної безпеки