На річці Стрипа браконьєри завдали збитків на 6 тисяч гривень

Поділитися

2 січня 2019 року в ході проведення рибоохоронного рейду інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля задокументовано порушення правил рибальства. Інцидент стався на річці Стрипа, біля села Соколів Теребовлянського району Тернопільської області.

Двоє мешканців Теребовлянського району та один житель Любарського району Житомирської області проводили вилов риби забороненими знаряддями лову – сітками ставними. В результаті у порушників вилучено п’ять сіток та 8,8 кг риби в такій кількості: плітка – 63 шт. та щука – 3 шт. За матеріалами справ нараховано збитків, завданих рибному господарству, на суму 6 тисяч 375 грн.

На громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Повідомляємо, любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Управління Держрибагентства у Тернопільській області закликає громадян не порушувати правил рибальства та збуту риби. У разі виявлення фактів браконьєрства – прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (0352) 27-70-34 та (097) 427-85-95. 

Українцям знову доведеться обирати на виборах з-посеред меншого зла

У Тернополі впіймали чоловіка з наркотиками