У Сухоставі наївний чоловік купив “циганського золота” на 15 тисяч гривень

Поділитися

Працівники Гусятинського відділу поліції задокументували факт шахрайства щодо 24-річного жителя обласного центру. Як розповів заявник перебуваючи в Селі Сухоставі, він став жертвою пройдисвіта. Як наслідок молодик позбувся чималої суми.

Потерпілий зазначив, що 28 січня, близько 12 години, на одній із вулиць населеного пункту біля нього зупинився автомобіль на номерах іноземної реєстрації. З нього вийшов чоловік не слов’янської зовнішності. Він запропонував краянину придбати ювелірні прикраси за вигідною ціною. Ця пропозиція зацікавила молодика й він вирішив придбати чотири каблучки вартістю 15200 гривень. Коли продавець отримав готівку та поїхав у невідомому напрямку, молодик звернувся до спеціаліста аби переконатися в справжності прикрас. Заявник зрозумів,що його ошукали дізнавшись, що придбав біжутерію за ціною золота.

За фактом шахрайства поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Правоохоронці звертаються до краян бути обережними та пам’ятати про елементарні правила з-за допомогою яких можна вберегти свої кошти від рук невідомих.

Перш за все, якщо вам пропонують прикраси на вулиці – вас або хочуть „надути”, або продають крадене. Навідріз відмовляйтеся і одразу ж повідомте про це поліцейських.

Зазвичай продавець володіє вмінням психологічного впливу. Контакт очі в очі гарантує йому спішність угоди, а вам – порожній гаманець. Тож ніколи не підтримуйте розмову з людьми, що втягують вас у сумнівні грошові операції, якими б вигідними вони не здавалися.

Неспеціалісту важко помітити підробку. Прикраса має втиснення з цифрами проби. Але в більшості вона просто мідна, інколи – покрита позолотою. Продаючи таке, шахрай не погодиться піти на перевірку, наприклад, у ломбард. Там спеціальним розчином за секунди виявлять фальшивку, тому він найде сто відмовок, щоб переконати покупця на контроль не йти. повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Новосілці чоловіки порубали дрова, випили горілки і почали з’ясовувати стосунки

Троє українців створили та підтримували діяльність найвідомішого ресурсу xDedic