Каркас для ліжка: як вибрати?

Поділитися

Каркас для ліжка – основа спального місця, на якому розташовується матрац. Від його якості залежить комфорт, надійність виробу. За своєю конструкцією каркас являє собою замкнутий прямокутник, на якому закріплені ламелі. Його можуть підтримувати ніжки, а також конструкція може розташовуватися безпосередньо на підлозі.

Додатково каркас для ліжка виконує декоративну функцію. Найбільш затребувані дерев’яні моделі, але конструкція може бути виготовлена з пластика, металу. Каркас для ліжка може бути високим або низьким, тонким або товстим, розмір і ціна на будь-який смак і гаманець.

Особливості конструкції

Надійна основа в поєднанні з ортопедичним матрацом забезпечить здоровий сон. Його можна використовувати, як самостійний виріб або в якості доповнення до ліжка. Придбання сучасної основи для спального місця забезпечує ряд плюсів:

  1. Завдяки наявності ламелей каркас для ліжка володіє ортопедичним ефектом. Його поєднання з якісним матрацом підсилюють анатомічні переваги спального місця. У підсумку, забезпечується здоровий сон, відмінний настрій на весь день.
  2. Відстань між ламелями забезпечує циркуляцію повітря. На відміну від розміщення на суцільній поверхні, виріб “дихає”. Це дозволяє уникнути розмноження мікробів, появи цвілі.
  3. Каркас для ліжка допомагає модернізувати старе спальне місце при мінімальному бюджеті.

Наявність основи для спального місця забезпечує оптимальні умови для експлуатації ортопедичного матраца. Конструкція, що поєднує міцну металеву основу з гнучкими ламелями, міцна, довговічна.

Вибираємо каркас для ліжка

Виріб може стати бюджетним варіантом, що замінює повноцінне ортопедичне ліжко. Щоб забезпечити комфорт, якість, здоровий сон, варто розібратися в нюансах вибору:

  1. Тривалість експлуатації залежить від товщини стінки металевої рами, яка може становити 1,2 або 1,5 мм
  2. Вид кріплення ламелей до каркаса може бути дужковим або заклепочним. Останній – вважається більш надійним.
  3. Завдяки ніжкам посилюються ортопедичні властивості конструкції. Односпальна конструкція має бути оснащена п’ятьма опорами, двоспальна – мінімум шістьма.
  4. Відстань між ламелями має бути обернено пропорційно щільності пружин матраца. При використанні пружинного блоку в матраці, вимоги до відстані між ламелями не пред’являються.

Купуючи каркас для ліжка, орієнтуйтеся на рекомендації медиків. Залежно від необхідної жорсткості, вибирайте основу з ламелями необхідної товщини.

“Бляяяяяя” – дружина генпрокурора Ірина Луценко вилаялася з трибуни Верховної Ради

Кандидат в президенти Гнап присвоїв гроші, які обіцяв передати на армію