Коломойський завдає удару у відповідь

Поділитися


Після публікації рейтингів, де Володимир Зеленський впевнено відірвався від конкурентів по президентських перегонах, у молодого кандидата, як ми і передбачали, почалося «доросле життя».
Тепер йому доводиться вступати в беззмістовні словесні перепалки з групами невідомих атошників, місцеві адміністрації відмовляються надавати приміщення для концертів «Кварталу», а оточення кандидата фіксує стеження СБУ за його пересуваннями. Однак технології опонентів є настільки примітивними, що Зеленський може стати президентом, навіть, не напружуючись. Тим більше, що напружується за нього всім відомий нинішній мешканець міста Герцлія. Уже другий день поспіль журналіст «плюсів» Олександр Дубінський публікує на своїх сторінках у соцмережах скріни з вотсапу з красномовними переписками. Як стверджує автор, це переписки прес-секретаря президента Святослава Цеголка з депутатами від БПП. Журналіст запевняє, що отримав ці скріни, бо Цеголко «поділився ними з другом», однак враховуючи обсяг опублікованого матеріалу, можна припустити, що скоріше це «друзі» Коломойського зламали телефон Цеголка. А може й не Цеголка, бо хіба може журналіст з багаторічним стажем допускати по три граматичні помилки в одному слові (не опечатки, а саме помилки). Менше з тим, дві перші теми цих листувань варті уваги.

Перший кейс – проведення у Львові прес-конференції «атошників», які раніше провокували Зеленського. З переписки з депутатом БПП Андрієм Антонищаком стає зрозуміло
, що список учасників цієї прес-конференції та їхні тези для виступів узгоджуються з АП. Серед іншого, за задумом АП, атошники мали запропонувати Зеленському ще раз пройти тест на наркотики, бо минулого разу «наркотики добре зайшли» інформаційно.

Другий кейс – кампанія щодо заборони показу «Слуга народу». Комітет виборців України, який курує депутат від БПП Олександр Черненко, як з’ясувалося після прочитання його переписки, не пише тексти на свій сайт руками редакторів, а отримує їх в готовому вигляді з Адміністрації президента. Окрім друкованих повідомлень, у цьому фрагменті записів зафіксовано і голосові

«Є кілька ідей, як збити серіал. Я думаю, ми направимо громадськість, як тільки вийде цей серіал, бо вони не можуть реагувати на плани, їм потрібні факти. ЦВК з ініціативою точно не виступить, але якщо до них буде звернення, то вони, відповідно, реагуватимуть. Ну, і Нацраду (з питань ТБ та радіомовлення – ред.) треба підключити…можливо, перед показом Нацрада мала б провести по ньому експертизу (на предмет визнання серіалу передвиборчою агітацією – ред.)», – каже людина з голосом дуже схожим на Черненка. У переписці також йдеться про те, що «Беніни юристи зараз вже готують обґрунтування, чому серіал не є агітацією».

Нагадуємо, що прем’єра нового сезону серіалу «Слуга народу» запланована на березень поточного року. Що в черговий раз додасть Зеленському електоральних балів безпосередньо напередодні голосування.
Нардеп Олександр Черненко дав свою відповідь на кіно Дубінського. Каже, що його телефон прослуховують, а розмову скомпілювали. Далі дослівно:

” Мій телефон прослуховують. Компліяція кількох консультацій з юристами лягла в основу фейкової переписки.
Я вважав і вважаю, що трансляція за місяць до виборів відеофільму, де позитивно зображується один з кандидатів, є передвиборчою агітацією і повинна розміщуватися відповідно чинного законодавства. Буду доводити це юридично і публічно.
Виборча кампанія Коломойського та віртуального кандидата Зеленського базується на фейках і «чорному піарі», для яких прослушка і нехтування законодавством є нормою. Я вірю в те, що на виборах українці скажуть «ні» цьому олігарху і його «петрушці”.

The Newsroom

Урочисті збори з легалізації сітки Порошенка можна вважати відкритими

Після гастролей Зеленського на Тернопільщину приїхала Тимошенко