Сексуальні домагання в українській армії: як “наказують” роздягтись і розважити

Поділитися

Валерія Сікал- перша військова, яка публічно заявила про сексуальні домагання в ЗСУ. Це сталося на Хмельниччині. Втім виявилося, що вона далеко не єдина жертва.
Як стверджує 24-річна дівчина, у військовій частині А-1358 вона з грудня 2017 року змушена була терпіти приниження та сексуальні домагання від командира, який у жорсткій формі вимагав від неї вступити з ним в інтимну близькість.
Зі свідчень Валерії зрозуміло, що полковник Іванів вивозив її в будинок у лісі, де схиляв військовослужбовця до сексуальних відносин. Крім того, офіцер пропонував начальнику поліції міста Славути та перевіряючому частини вступити в статевий зв’язок з дівчиною, проте поліцейський відмовився сам.

Незважаючи на відмову Валерії, полковник Іванів, за її словами, продовжував чинити фізичний та психологічний тиск на дівчину й в помсту не відпустив її на власне весілля.

Валерія разом зі своїм чоловіком, колишнім бійцем добробатів Олексієм Вдовиченко подали заяву в поліцію Вінниці, тоді як в Хмельницькій ВСП їм чітко натякнули, що полковник, який раніше вже був звинувачений в подібних діях, має добрі зв’язки, тому, швидше за все, вийде сухим з води . Вінницькі правоохоронці, в свою чергу, за фактом показань потерпілої порушили кримінальну справу.

Чи комфортно жінкам в українській армії?

У Тернополі військовослужбовці Збройних Сил України вшанували Героїв Небесної сотні тихою акцією «Ангели пам’яті»

У Тернополі презентують книгу про воєнну округу УПА “Лисоня”