Стартував міжнародний конкурс “Барви Дністра”

Поділитися

Стартував десятий Міжнародний басейновий конкурс «Барви Дністра».

Метою цього конкурсу є презентація кращих практик раціонального користування природними ресурсами басейну Дністра, демонстрація його природної краси та ландшафтного різноманіття.

Особливістю конкурсу є те, що він відображає співпрацю між Молдовою та Україною заради збереження Дністра, та наглядно демонструє одну із фундаментальних вимог Європейського союзу до водної політики – дотримання басейнового принципу в управлінні водними ресурсами.

Фокус конкурсу – міжнародне співробітництво та участь територіальних громад у вирішенні екологічних питань.

Девіз 2018 року: «Думай глобально – дій локально».

Вперше за 10 років існування конкурсу у церемонії нагородження будуть представлені переможці з Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської, Вінницької та Одеської областей України, а також з Молдови.

Участь у заході візьмуть Голова Державного агентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко, начальник Дністровського басейнового управління водними ресурсами Роман Михайлюк, заступник Уповноваженого Уряду України по реалізації Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова Василь Потоп, представники Дністровської комісії, представники басейнової ради Дністра з України та Молдови та інші.

Десятий Міжнародний басейновий конкурс «Барви Дністра» – 2018 реалізовувався за фінансової підтримки проекту Глобального екологічного фонду, Програми розвитку ООН, ОБСЄ та ЄЕК ООН «Сприяння розвитку транскордонного співробітництва та комплексного управління водними ресурсами у басейні Дністра» та Державного агентства водних ресурсів України.

Контакти для довідок: 0963195528 Лілія Гричулевич, e-mail: liliyagrichulevich@gmail.com

Створили робота “Термінатора”, який може плавити і зміцнювати свої суглоби за секунди

Стартував всеукраїнський конкурс “Дністер – ріка життя і краси” для поетів та фотографів