Допрем’єрний показ художнього фільму “Тарас. Повернення” відбудеться у Тернополі 12 березня

Поділитися

12 березня у Тернополі, в палаці кіно відбудеться допрем’єрний показ художнього фільму “Тарас. Повернення”. Фільм розповідає про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербургу: його помилував особисто цар Олександр II.

Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти Тараса про це й видавати указ про звільнення. Більш того, таємний агент з Петербургу намагається зробити все, щоби поет залишився тут назавжди.
Зйомки фільму проходили в Києві, Одесі, у Білгород-Дністровську на території Аккерманської фортеці та Мангистауській і Алматинській областях у Казахстані.

Одеська кіностудія повністю забезпечила знімальний процес технічним обладнанням, унікальними історичними костюмами, а також організувала зйомки у своїх павільйонах.
Автором сценарію та режисером цього фільму став актор, літератор та режисер Олександр Денисенко.

Його сценарій у 2012 році переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.
?Оператором виступив Олександр Кришталович.

Ролі у фільмі виконують: Борис Орлов (саме він грає Кобзаря), Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Роман Луцький, Ганна Топчій, Акнієт Оринтай.
Початок о 18:00 год.

Відвідування замків у Тернопільській області буде дуже дорогим задоволенням

Соратник Саакашвілі Давід Сакварелідзе буде генпрокурором у президента Гриценка