Як проголосувати на виборах Президента виборцям, які живуть не за місцем реєстрації?

Поділитися
До 25 березня прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців
До 25 березня 2019 року включно необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців, де зареєстрований виборець, або де перебуватиме в день голосування.
Як правило, відділи ДРВ розташовані у будівлях виконкомів міст обласного значення або при райдержадміністраціях. Їхні адреси можете знайти за посиланням.
Мати з собою паспорт та документи*
Якщо виборець є внутрішньо переміщеною особою, то з собою необхідно буде мати лише паспорт. Інші виборці мають надати документи, які підтверджують необхідність зміни місця голосування.
Перелік таких документів не є вичерпним. Це можуть бути: довідка з роботи або навчання, квитки на літак або потяг, договір оренди житла тощо.
Написати заяву, де вказати бажану дільницю для голосування та причину зміни місця голосування
Необхідно написати заяву встановленого зразка про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси. Бланк заяви можна завантажити на сайті ДРВ, щоб заповнити заздалегідь, або взяти роздрукований у відділі Держреєстру виборців. У заяві необхідно вказати адресу фактичного місця проживання, або номер дільниці, на якій плануєте голосувати. Адреси дільниць можна знайти за посиланням.
Також необхідно зазначити причину зміни місця голосування. Для внутрішньо переміщених осіб це може бути формулювання на кшталт «зміна місця голосування відбувається через те, що виборча адреса перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території»,
а інші громадяни мають написати свою мотивацію для зміни місця голосування,
яка підтверджена документами.
Отримати посвідчення про зміну місця голосування
Орган ведення ДРВ видасть посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, де буде вказана дата виборів (31 березня 2019 року), а також номер виборчої дільниці для голосування.
Інколи таке посвідчення видають не одразу, а просять зайти за ним, наприклад, наступного дня.
31 березня з 8:00 до 20:00 прийти на нову дільницю
У день голосування, 31 березня 2019 року, необхідно буде прийти на цю нову дільницю
з паспортом та посвідченням з 8:00 до 20:00.

Олег Барна продовжує кнопкодавити

На Тернопільщині розпочали роботу призовні комісії, які проведуть призов на строкову військову службу