Тернопільщина найгірше підтримала Володимира Зеленського серед фаворитів виборчої гонки

Поділитися

Станом на 10 годину ранку 1 квітня, Центральна виборча комісія обробила 57,46% протоколів в Україні. Це голоси 10 мільйонів 253 тисяч виборців. Лідерство впевнене захопив Володимир Зеленський, за якого проголосувало понад 3 мільйони 105 тисяч виборців. Це понад 30% голосів. Другим поки йде Порошенко, який “нахімічив” собі 1 мільйон 691 тисячу голосів. Це 16,4%. Третьою йде Юлія Тимошенко із 13% та 1 мільйоном 341 тисячою голосів. Регіонал Бойко займає 4 місце із 11,5%. Анатолія Гриценко підтримали 728 тисяч виборців і це 7.1% голосів. Саме проти Гриценка влада створила найбільше клонів і один з них – Ігор Смешко несподівано “вистрілив”, зайнявши 6 місце. Радник Президента Порошенка генерал Смешко якимось дивом назбирав 608 тисяч голосів підтримки та 5,9% голосів.  Значно гірший результат в ще одного технічного кандидата – Наливайченка. Екс-голову СБУ підтримали тільки 23 тисячі українців 0,23%. У нього 12 місце у табличці. звісно, оброблено лише половина бюлетенів, але певні результати вже зрозумілі.

Фактично вибуває з української політики Радикальна партія Ляшка. Комік Ахмєтова набрав тільки 5,11% – 524 тисячі виборців. Якщо восени і пройде за списком партія радикалів, то буде малочисельною. скоріш за все, олег ляшко повторить долю партії Свобода, яка провела востаннє до парламенту лише кілька мажоритарників. Найімовірніше, Ляшко ще виграє один із Чернігівських округів, але на цьому все й завершиться. Інший ставленик Ахметова – Вілкул- продемонстрував повну політичну неспроможність. Лише 4,26% голосів при такій тотальній присутності на телекнопці №1 в Україні – це відвертий провал.

Руслан Кошулинський засвідчив про політичну смерть партії “Свобода”. 171 тисяча голосів підтримки – вирок препаскудній політиці на місцях мерів Тернополя та Франківська, які вже замордували місцеві громади.

11 місце Олександра Шевченка з Буковелю – також вердикт неспроможності непереконливому політику, який не вилазив з 1+1.

62 тисячі голосів за технічного кандидата Юрія Тимошенка продемонстрував на не надто переконливу технологію клонування.  Про результати решти кандидатів можете побачити в табличці зверху.

За лідера президентської гонки у першому турі виборці Тернопільщини віддали майже найменше голосів.При обробці 59,9% протоколів ( 10 мільйонів 780 тисяч голосів), наш край віддав Зеленському 14,6% голосів. Зеленський у нас займає 4 місце серед усіх кандидатів.


Ось так детальніше виглядає електоральна підтримка Зеленського в нашій області. Схоже, “золотий дощ” фінансової підтримки нашого краю завершився…

Ось так виглядаю результати підтримки виборців міста Тернополя кандидатів у Президенти


Першість же серед усіх кандидатів на Тернопільщині тримає Порошенко

Ось так виглядає поки що волевиявлення мешканців Тернопільської області. Володимир Зеленський у нас займає 4 місце. Його обігнав навіть Анатолій Гриценко.

Первое место Зеленского – это полная, триумфальная победа Порошенко

Юлія Тимошенко в Тернопільській області друга, а в Україні – третя