111

Під час посту необхідно зробити різноманітний і корисний раціон харчування. Одна з найпопулярніших страв – це салат вінегрет. Його роблять із корисних інгредієнтів, які ми повинні мати в своєму раціоні. Класичний вінегрет заправляють олією, а не майонезом, який став невід’ємною частиною багатьох українців.
Складові салату на трьох осіб: 250гр картоплі, 150гр буряка, 130гр моркви, 120гр солоних огірків, 100гр цибулі, 50мл рослинного масла.
Відварюємо овочі для вінегрету, чистимо картоплю, буряк, моркву, потім нарізаємо їх кубиками. Солоні огірки також нарізати кубиками. Цибулю ріпчасту нарізати півкільцями. Робимо заправку для вінегрету з соняшникової олії. Додаємо сіль і перець за смаком і все перемішуємо. Салат готовий.
А тепер порахуємо вартість наших інгредієнтів:
1. Картопля, 250гр.
У лютому 2018 року чверть кілограма картоплі коштувало 1,7грн
У лютому 2019 року вона обходиться в 2,5грн.
За рік подорожчання склало 47%.
2. Буряк, 150гр.
У 2018 році – 1,2грн
У 2019 році – 1,9грн.
Буряк зріс в ціні на 58%.
3. Морква, 130гр.
У 2018 році – 1грн
У 2019 році – 1,5грн
Морква додала в ціні 50%.
4. Солоні огірки, 120гр.
Минулий рік – 4,9грн
2019 рік – 5,8грн.
Індекс зростання +18%.
5. Цибуля, 100гр.
Лютий 2018 року – 60коп
За рік – 2грн.
Ціна зросла в 3,3 рази.
6. Олія соняшникова, 50мл.
У лютому 2018 року 50гр олії коштувало 1,7грн
У лютому 2019 року 50гр олії коштувало 1,8грн.
За рік олія подорожчала на 5%.
Тобто за рік салат Вінегрет зріс в ціні на 40%, із 11,1грн у 2018р до 15,5грн у 2019р.

Олексій Дорошенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.