Агенція новин Reuters розповіла цікаві подробиці як Зеленський врятував 40 мільйонів гривень

Поділитися

Сьогодні агенція Reuters видала матеріал про придбання дружиною Зеленського в 2013 році елітних апартаментів у Лівадії (Крим) за половину ціни в екс-депутата та власника Брокбізнесбанку Олександра Буряка.

Подумавши ретельно, міжнародна агенція з багаторічною репутацією, ще до отримання коментарів, зробила висновок, що Зеленський отримував вигоду від олігархів. Прес-служба Зеленського, подумавши не менш ретельно, згодом видала зручний для свого шефа коментар: ціна на нерухомість була «ринковою», апартаменти задекларовані належним чином і з моменту анексії Криму родина Зеленських ними не користується.

Ну а тепер, коли всі подумали, ми зробимо свій висновок, спираючись на дані джерел. І полягає цей висновок в тому, що таким чином Зеленський намагався відбити у недоолігархів Буряків (назвати людей з такими статками та ступенем впливу олігархами можна з великою натяжкою) частину своїх грошей.

Як відомо, влітку 2013 року Брокбізнесбанк у братів Буряків «віджав» консільєрі родини Януковича Сергій Курченко. Друзі-економісти кажуть, що цей “віджим” був договорняковим, бо банк з висячими в ньому особистими кредитами Буряків, був для них “валізою без ручки”. Курченко, нібито, забрав банк в обмін на списання частини кредитів, а після Революції гідности банк благополучно накрився разом з Курченком.

За нашою інформацією, на той період у банку Буряків містилися 10 мільйонів гривень депозиту родини Зеленських та ще 30 мільйонів депозитів «Кварталу». Що складає, відповідно, приблизно 1 млн. 250 тис. і 3 млн. 650 тис. доларів за тодішнім курсом «долар по вісім» (якщо точніше, у 2013 році НБУ ставив середній курс у 8,2). І ці гроші розчинилися у просторі між Буряками та Курченком.

Як відомо, в усіх банківських установах існує тіньова програма «для друзів», коли важливі для власників люди встигають, хоча б частково, забрати свої кошти з проблемного банку напередодні офіційного початку проблем. Нам не вдалося дізнатися точно, скільки грошей зміг вивести Зеленський в рамках цієї програми, але джерела вважають, що знижкою на нерухомість Буряки розрахувалися з Зеленським за частину втраченого депозиту. При цьому, вони підозрюють, що за такою самою схемою з Зеленським розрахувалися не лише вищезгаданими апартаментами, повідомляє The Newsroom

Тому, питання «чому ціна така низька» в даному випадку – не головне. Головне питання, чому цю нерухомість досі не продано? Невже у сподіваннях на повернення Криму Україні? Якщо так, то коли ж, на думку обраного президента, цей час має настати?

 

У селі Максимівка Збаразького району підтопило дві хати

Складено рейтинг країн з найбільшим золотим запасом