Кіберполіція викрила молодика у продажі викраденої інформації

Поділитися

20-річний мешканець Хмельницького використовуючи шкідливе програмне забезпечення викрадав інформацію, що зберігалася на комп’ютері жертви та продавав її на спеціалізованих хакерських форумах. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому підозри.

Працівники Подільського управління Департаменту кіберполіції спільно із слідчими міста Хмельницький, за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, викрили 20-річного молодика у незаконному втручанні в роботу комп’ютерів. Доступ до конфіденційних даних чоловік отримував використовуючи шкідливе програмне забезпечення «stealer».

Серед викраденої інформації працівники кіберполіції виявили логіни та паролі до акаунтів соціальних мереж, електронних поштових скриньок, бірж криптовалют, профілів інтернет-банкінгу, а також іншу конфіденційну інформацію. У подальшому отримані дані зловмисник продавав на тематичних хакерських форумах.

За місцем проживання хмельничанина поліцейські провели санкціонований обшук та вилучили комп’ютерну техніку, яку він використовував для вчинення правопорушень. Її направлено на експертизу.

Кримінальне провадження розпочато за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України. Вирішується питання щодо оголошення підозри.

Для того, щоб вберегти свої дані рекомендуємо дотримуватися правил кібербезпеки. Зокрема:

1. Використовувати виключно ліцензійне програмне забезпечення;

2. Постійно оновлювати операційну систему;

3. Використовувати антивірусні програми з актуальними базами;
4. Не завантажувати файлів із підозрілим змістом;

5. Використовувати надійні паролі. Також радимо використовувати різні паролі для різних сервісів та періодично їх змінювати.

Онлайн-кінотеатри kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top, kino-hd.top прикрила кіберполіція

Кіберполіція викрила чоловіка у викраденні 2,2 мільйона гривень благочинних коштів