Сімейний велосипед – для здорового та активного відпочинку

Поділитися

Катання на велосипеді – один з улюблених видів активності як серед дітей та юнацтва, так і серед людей зрілого віку. Коли в сім′ї всі уже достатньо дорослі, варто замислитись над придбанням універсального велосипеда, на якому зможуть кататись усі бажаючі – і батьки, і молодше покоління. Купити велосипед пропонують багато спеціалізованих магазинів, наприклад, це можна зробити за посиланням https://extremstyle.ua/ru/catalog/velosipedy-3. А от щоб підібрати двоколісний транспорт, аби він дійсно задовольняв потреби всіх домочадців − це вже завдання  дещо складніше, ніж сама покупка, і вимагає відповідального підходу.

Вибір моделі і параметрів

Оптимальні варіанти для всієї сім′ї – шосейні або міські велосипеди. Перші адаптовані для довгих поїздок по рівному дорожньому  покриттю, другі – відзначаються підвищеною маневреністю, щоб оминати перешкоди (тротуарні бордюри, різноманітні елементи урбаністичного ландшафту). Обирати слід залежно від того, де переважно буде використовуватись транспортний засіб – на заміських виїздах чи на прогулянках в межах населеного пункту.

Що стосується параметрів, то якщо ріст членів сім’ї знаходиться в межах 160 – 170 см, варто вибрати велосипед з діаметром коліс 26 дюймів, якщо вище – то підійде діаметр від 29 дюймів. Відповідно, при меншому середньому рості діаметр коліс теж має бути меншим.

У більшості моделей висота сідла і керма регулюється, тому у цьому випадку проблем виникати не повинно. Також можна придбати додаткове сідло, якщо характеристики уже встановленого не влаштовують когось із родини, і перевстановлювати його при необхідності.

Питання якості: візуальний огляд і перевірка перед покупкою

Купуючи велосипед, необхідно впевнитись у відсутності зовнішніх дефектів: іржі, подряпин, вм’ятин на рамі, деформацій рами коліс і спиць, і т.д. Спиці повинні бути рівномірно натягнуті, а колеса і педалі – рухатись без напруження. Крім цього, слід перевірити затяжку педалей, надійність кріплення конструктивних елементів, легкість перемикання передач, функціонування гальм. Якщо у велосипеда є система амортизації, її роботу і урегульованість теж потрібно протестувати.

Ненажерливість -це хвороба чи вроджене каліцтво душі?

Декомунізацію в Україні намагаються зупинити?