Ціни на овочі в Україні в рази вищі, ніж в Європі

Поділитися

Вчора на сайті інтернет-газети “Про все” ми оприлюднили інформацію “Чому ціни на овочі в Україні сягнули космічних висот?”

Сьогодні хочемо поділитися дослідженням столичного журналіста Єгора Чечеринди щодо тих же овочів.

“Одна з найдешевших торговельних мереж Києва. Цибуля минулорічна перший сорт – більше 1 фунта Великої Британії за кіло. Буряк минулорічний перший сорт – більше 1 долара США за кіло…
Визнаю, досягнення #УрядГройсмана, як то кажуть – “на лиці”…. який у нас там розмір дотацій на підтримку СГ цьогоріч?”,- написав Єгор 29 квітня.

“Коли вчора написав, що минулорічна українська цибуля у нас коштує більше 1 британського фунта за кіло, а торішній буряк – більше одного долара США, мені дорікнули, мовляв, скільки треба того буряка їсти. Гаразд, шановні любителі макаронів. Подаю ціни на інші овочі, які треба їсти ЩОДНЯ.
Капуста українська минулорічна – один євро за кіло. Морква минулорічна українська немита – майже долар США.

Картопля українська 1 сорту минулорічна – 72 американських центів. Редис український – 1.3 євро за кіло. Огірки українські – майже 2 долари за кіло. Баклажан український – 2 євро. Помідори українські – понад 3 долари США за кіло. Баклажани українські – понад 2 євро за кіло. І це – один з найдешевших маркетів в Україні.
А кому не подобається ціна – хай їсть макарони! .- написав 30 квітня журналіст.
1 травня Єгор Чечеринда порівняв ціни:”Для тих, хто пише, що “В ЄС ще дорожче”. Порівняємо ціни (за 1 кг, в євро, за курсом НБУ) на овочі в маркетах України та Іспанії. В Україні – одна з найдешевших мереж (не називатиму назву, щоб не робити рекламу), у Іспанії – мережа “Меркадона”.
Отже: Україна – Іспанія
Помідор 2,81 – 1,19
Огірок 1,69 – 1,24
Цибуля 1,25 – 1,45
Капуста 1,02 – 1,3
Морква 0.83 – 0.69
Баклажани 2,19 – 1,19
Мінімальна пенсія: Україна – 56.6 Євро. Іспанія – 677,5 Євро.
Логічне запитання: А куди дівається “дельта”???”
Вчора  журналіст порівняв ціни в Україні та Польщі: “Продовжуємо порівнювати ціни на овочі в українських магазинах та у деякий сусідніх країнах Євросоюзу. Отже, – екзотичний імпортний перець у Польщі та Україні. Україна – мережа “NOVUS”. Польща – мережа “АШАН”, або Auchan.pl. Курс гривні до злотого – 6,8 до 1, тож множимо ціни на 6,8. Ціни за кіло. Всі фото та скріни зроблені 2 травня 2019-го.
Перець червоний (в Україні) – 161,99грн.
Перець червоний (в Польщі) – 8,84Zl або 60,11 грн
Перець жовтий (в Україні) – 163,99 грн
Перець жовтий (в Польщі) – 13.40Zl або 91,12 грн
Виходить, що червоний та жовтий перець в Україні від 1,8 до 2,7 разів дорожчі за ціну у маркетах сусідньої Польщі.
Нагадаю – мінімальна пенсія у Польщі становить 1100 злотих, або 7 тисяч 480 грн. В Україні для порівняння – 1 тисяча 497 грн. Різниця – в 5 разів! Пенсія вп’ятеро менша, а ціна на один і той самий товар – втроє вища! Хтось краде?”.

Тернопільська область й далі пасе задніх по зарплатах

У сквері Миру в Тернополі знову буде гаряче