Молодіжна збірна України з футболу виграла чемпіонат світу

Поділитися


Збірна України з футболу віком до 20 років (U-20) виграла молодіжний чемпіонат світу.
У фінальному матчі в польському місті Лодзь збірна України перемогла однолітків з Південної Кореї з рахунком 3:1.

У ворота України забив з пенальті на 5 хвилині лідер корейців Лі Кан Ин, на що Владислав Супряга відповів дублем, а третій гол на рахунку Георгія Цітаішвілі, повідомляє hromadske.ua

Тренер збірної України Олександр Петраков здивував складом. Зазвичай, у фіналах грають всі кращі гравці. Футболісти, які вже пройшли сито групового раунду та плей-оф. Але проти Кореї в основі українців вийшов центральний півзахисник Хахльов та форвард Супряга, які грали в основному складі тільки у перших двох матчах. Основні гравці в попередніх матчах Чех та Сікан залишилися в запасі. Можна припустити, що таким чином тренерський штаб України готував певні тактичні сюрпризи супернику.

Через вилучення в попередній грі проти Італії поза грою також опинився основний захисник Попов. По ходу гри його відсутність біля власних воріт не відчувалася. Олександр Петраков ще раз довів, що його збірна України – це в першу чергу команда, яка сильна саме колективними діями.

Гра почалася з пенальті у ворота Луніна. Безкоровайний зачепив на лінії власної штрафної суперника. Арбітр матчу після перегляду відео повтору вказав на позначку. Лідер Кореї Кан Ін Лі легко переграв воротаря України – 0:1 на самому старті гри.

У цій ситуації було дуже важливо, щоб збірна України не втратила контроль над собою після пропущеного швидкого голу на старті матчі. Корейці могли б спробувати дотиснути суперника вже на початку гри, але вони відійшли до власних воріт максимально знижуючи всі можливі ризики, розраховуючи тільки на довгі передачі на свого силового форварда О Се Хона.

Дійсно, що Україні потрібен був певний час, щоб прийти до себе. Здавалося, що українці мають територіальну перевагу, контролюють м’яч, але до якихось моментів біля воріт суперника не доходило. Корейці дуже грамотно сушили гру, спокійно кількісно захищаючись.

Як не очікувано Україна пропустила гол, так само не очікувано відігралася. Штрафний у бік воріт Кореї не ніс у собі нічого небезпечного, але рикошет вивів Супрягу на ударну позицію – 1-1.

Україна за інерцією володіла ініціативою до завершення першого тайму, але особливої небезпеки до завершення першого тайму не було. Загалом, за весь перший тайм суперники нанесли тільки 3 удари на двох по воротах суперника. Гра проходила більше у позиційній і тактичній боротьбі. Кожна з команд не хотіла ризикувати.

Друга половина гри вже було зовсім іншою. Командам фактично потрібно було починати все з початку. Корея більше більш активно, атакуючи позиційно, але без дивідендів. На противагу цьому Україна знову забила. Рикошет від захисника Кореї вивів Супрягу на ворота. Владислав не залишив шансів голкіперу суперника – 2:1.

Після пропущеного голу корейцям потрібно було щось серйозно міняти в своїй грі. Позиційна гра та банальні навіси нічого не приносили. Всю боротьбу на свою половині полі українці вигравали. Абсолютно засушивши гру суперника. При цьому самі намагалися виходити в швидкі атаки. Скоріше Україна була ближча до тертого голу, ніж Корея до того, щоб відігратися, повідомляє gazeta.ua

Міг на допомогу Кореї прийти кутовий, але Лунін врятував збірну України перевівши удар в каркас воріт. Крім цього суперник України не спромігся за весь матч стоврити хоч щось серйозне біля воріт українців.

У потрібний момент Петраков освіжив гру команди, змінивши героя фіналу Супрягу та опорника Хахьова на свіжих Сікана та Чеха. Що дозволило тримати доволі високий темп гри. Сікан постійно тримав в напрузі захист суперника, а Чех цементував середину поля.

Гра скоріше набула нервового значення. Українці відверто притислися до власних воріт в осанні 10 хвилин, що дозволило супернику збитися на банальну навалу. На щастя довгі передачі не несли у собі ніякої загрози. Тільки випадок міг допомогти Кореї зрівняти рахунок, але футбольна фортуна була на стороні України. В самому кінці гри Цітаїшвілі на індивідуальній майстерності поставив крапку в матчі 3:1. Україна впереш в своїй історії виграє молодіжний Кубок Світу.

Загалом, Україна цілком справедливо виграла в фінальному матчі. Підопічні Петракова виглядали сильнішим суперника за винятком перших 15 хвилин. Так само, протягом турніру збірна Україна в кожній грі доводила власною грою перевагу над суперником. Особливість цієї команди – раціональна побудова гри. Збірна Ю-20 грала протягом всього турніру дорослий футбол.

Протягом всього турніру Україна мала підтримку в Польщі. На матчі збірної збиралися українські заробітчани. Жодна з інших збірних, за винятком господарів поляків, не мали такої підтримки на турнірі.

Україна – Корея 3:1

Голи: Супряга 34, Супряга 52, Цітаїшвілі 89 – Лі Канг Ін 5 (пен.)

Україна: Лунін – Конопля, Сафронов, Бондар, Безкоровайний, Корнієнко – Дришлюк, Хахльов (Чех 56),- Цітаїшвілі, Булеца (Кащук 89)- Супряга (Сікан 63)

Корея: Г. Лі, Кванг, Хван Та Хен, Джаек Лі, Джисол Лі, Х. Кім, Д. Кім, К. Лі, Чо (Чжон 63), Д. Чоу (К.Х.Лі 80), С. Кім (Вон-Сан 46), Ох Се Хун

Попередження: Конопля 86 – Х. Кім 33, Джаек Лі 56, Ох Се Хун 78

Скільки заробляють блогери?

Лист воїна УПА Ярослава Іваськіва – “Гарматія”, написаний до своїх родичів, які перебували в той час за кордоном, і переданий підпільною поштою УПА