Аграрії відшкодували 50 тисяч гривень за знищене боброве поселення

Поділитися

Наприкінці 2017 року Інспекцією було отримано інформацію від Білопільської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок щодо знищення бобрового поселення в районі с. Барило Білопільського району.

З виїздом на місце, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища встановлено, що під час збору врожаю кукурудзи ПРАТ «Райз-Максимко», (на чолі з гр. Ковальовим А.В.), дійсно було зруйновано боброву греблю.

Даний факт є порушенням вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про тваринний світ». Зокрема, Закон України «Про тваринний світ» передбачає, що об’єкти тваринного світу є також нори, хатки, лігва, мурашники, боброві загати та інше житло і споруди тварин, місця токування, линяння, гніздових колоній птахів, постійних чи тимчасових скупчень тварин, нерестовищ, інші території, що є середовищем їх існування та шляхами міграції, підлягають охороні. А частиною 6 ст. 5 цього Закону встановлено, що об’єкти тваринного світу в Україні знаходяться під охороною держави незалежно від права власності на них.

У зв’язку із вищезазначеним, Інспекцією розраховано розмір шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок руйнування бобрової загати, який склав 50 000 грн.

Проте, порушником не було добровільно відшкодовано збитків. І лише у вересні 2019 року, після судової тяганини, коли Сумський районний суд ухвалив стягнення збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу в розмірі 50 тис. грн., ці збитки були відшкодовані у повному обсязі.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Сумській області.

Міккі Рурк побажав, щоб після смерті його поховали у селі Загірці Хмельницької області

Чому курс долара падає, а ціни – ні?