Лише у столиці зібралось 10 тисяч українців на віче проти капітуляції, а в провінції – мізер

Поділитися


У багатомільйоному Києві сьогодні зібралось близько 10 тисяч українців, які прийшли на віче проти капітуляції України у війні з Росією.

Саме під таким кутом цілий тиждень “промивали” мізки глядачам на порошенківських каналах – “Прямому”, Еспресо, 5 каналі. Аналогічну позицію зайняли й медведчуківські лайномети 112, zik, NEWSONE , які намагаються хайпанути на темі їхнього закриття.

Йдеться про так звану формулу Штанмаєра. Про неї говорив колись і Порошенко-президент,  але нині стверджує, що ні.  Володимир Зеленський сам винен, що пів доби тримав паузу після новини, що якийсь там папір з обіцянками підписав ненависний українцям Леонід Кучма. Якого милого Зеленський зробив його знову представником України в переговорній групі у Мінську – дізнаємось лише згодом. А нині стало відомо, що зять Кучми – олігарх Віктор Пінчук (власник телеканалів СТБ, Новий, ІСТV) купив усім звільненим з російського полону морякам двокімнатні квартири. Пінчук особисто розповів, що про таку послугу його попросив Зеленський. Для чого? З часом теж дізнаємось, але зрозуміло, що бюджет країни витримав би таке навантаження, а так з двох десятків квартир скільки урве президентський зятьок, скільки ще наварить на бюджетних потоках… А ще гряде приватизація…

Щодень Зеленський і його оточення помаленьку звикає, заколисують чиновники “слугу народу”, бавлять так, що він вже аргументовано розповідає – два президентські літаки продавати не збирається, бо йому дуже потрібні. Все частіше проскакють у стрічках новин сумнівні кадрові призначення.

Сумно, що Зеленський не робить елементарних кроків, про які його просила вся країна: судову та податкову реформи. Без нормальних судів ніякий ринок землі не допоможе розвинутись Україні. А податковий тягар планують не послабити, а ще збільшити… Куди вже більше?!!! Хоч мав би впершу чергу скороти дороговартісні витрати на утримання апаратів роздутих міністерств і відомств, автопарки і т.п. У час війни чиновники не мають жирувати.

Але нині мова не про це. Багато ініціатив Зеленського є прогресивними. Чого лишень варта робота у Верховній Раді. Відміна паперового документообігу. Зміни на митниці. Уряд Гончарука вселяє надії на зміни в цій країні.

Не володіючи достатнім інформаційним ресурсом (телеканал 1+1 втрачає рейтинги через підлабузницьку позицію), Зеленський втратив пильність в спілкуванні з українським суспільством. За кілька місяців “притупилося” відчуття тримати постійно руку на пульсі. І за першого ж промаху Зе політичні некрофіли Порошенка намагаються повернутися з смітника історії.

Звісно, команда Зеленського дала маху, не пояснивши суспільству як чітко бачить ситуацію із завершенням війни, які буде роботи кроки до перемоги і навіть не створила видимості діалогу як це завжди робила влада, в тім числі і порошенківська команда. Проте, якщо ми будуємо цивілізовану європейську державу, наші політики мають усвідомити, що у зовнішній політиці українці мають демонструвати єдність позиції, а не ставити підніжки конкурентам за першої ж нагоди. У нас давно завершились президенські вибори, маємо також новий парламент, але потоки інформаційного лайна щоденного заливають у мізки мільйонів українців вже свої канали.

Що робити?

НЕ ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ. РОСІЙСЬКЕ – ВЖЕ 6 РОКІВ ЯК МАЄ БУТИ ТАБУ. Читайте поважні аналітичні видання – “Дзеркало тижня”, “Український тиждень”, дивіться SKRYPIN.UА та ті ресурси в інтернеті, яким довіряєте, які рекомендують вам друзі.

У Тернополі, як і в багатьох українських провінційних містах, ситуація з вічем проти капітуляції схожа. Людей прийшло мізер. Протестну акцію намагаються осідлати ставленики політиків. Самі депутати, голови партій і колишні нардепи не повилазили на трибуну. Проте, за виступаючими можна було побачити вуха скандально відомого нардепа Романа Заставного, горе-мера Тернополя Сергія Надала. Навіть розкольник РУХу Славко Джоджик припхався прикинути на око свої шанси… Що можна з цього приводу сказати? Сприймаєте політичні новини дуже критично, аналізуйте, цікавтеся, що то за люди. Як вони раніше обіцяли контролювати ремонт доріг, перерізали стрічки з владою, делегували своїх людей в Службу автомобільних доріг і що з того вийшло.

Згадуйте, з якими прихвостнями мера Надала балотувалися до міської ради у списку “Солідарності правих сил” – на останніх місцевих виборах.

Думайте, де вони взяли сотні тисяч гривень  на дві виборчі кампанії у народні депутати…

Волонтерство, участь у війні і т.п. не має бути індульгенцією на вседозволеність. Навпаки, кожне слово і дія ( тут не про занедбану громадську ініціативу Яроша йдеться) має ретельно зважуватись.

Хоча, скоро місцеві вибори – і це останній шанс камарильї, яка прикривається патріотизмом та війною дірватись до влади, хоча б місцевого масштабу.


Завтра у Тернополі віче проти капітуляції

Телеведучий Олександр Педан проведе у Тернополі  спортивний фестиваль