Поради починаючому садівникові: вибір основного інвентарю та правила догляду за ним

Поділитися

Садівництво корисно і приємно. Запах свіжої землі, радість від перших квітів, смак свіжого помідора, вирощеного на грядці – у садівництва безліч переваг. Правильні садові інструменти зроблять час, проведений в саду, більш продуктивним, а завдання – більш легкими.

Основні садові інструменти

На ринку садового інвентарю можна знайти безліч не тільки корисних, але і химерних засобів. Початківцю садівникові вони ні до чого. Всього кілька основних інструментів допоможуть обробити плодоносний і милий оку сад.

Основними садовими інструментами є:

  • граблі;
  • садові пилки – такі, як представлені на сайті https://plants-club.ua/ru/sadovye-pily;
  • лопата;
  • мотика;
  • вила;
  • лійка;
  • рукавички.

Садові граблі

Граблі призначені для вирівнювання грунту після її обробки і перед посадкою. Їх також можна використовувати для видалення великих грудок землі або каміння з грунту. Використовуйте плоску сторону інструменту, щоб згладити грунт при підготовці до посадки.

Садові пилки

Інструмент використовується для обрізки листя і гілок, а також для стрижки кущів і газону. Безліч варіантів, які підходять для садово-городніх робіт, можна знайти на plants-club.ua.

Лопата

Лопати існують в двох видах: великі і маленькі. Велика лопата призначена для копання грунту, пересадки рослин, змішування компосту. Маленька лопата підходить для пересадки невеликих рослин та цибулин, обробітку грунту навколо них. Для посадки дерев, чагарників і копання ґрунту слід обзавестися лопатою з загостреним полотном.

Мотика

Мотика використовується для прополки і легкого подрібнення грунту на клумбах і грядках. Звичайна садова мотика має квадратне або прямокутне лезо, яке під прямим кутом з’єднується з держаком інструменту. В даний час представлений широкий асортимент мотик, до лез яких кріпляться вила.

Вила

Використовуються для насичення ґрунту киснем і пересадки. Також за допомогою вил можна розпушити тверді грудки грунту і переносити різний матеріал: сіно, компост, мульчу.

Лійки і сопло шланга

Регульоване сопло шланга дозволить полити сухі ділянки землі, вибравши відповідний режим: туман, розприскувач або потужний струмінь. Латунні сопла міцні, довговічні і відносно недорогі.

Лійка використовується для поливу рослин в важкодоступних місцях. Переважно вибрати інструмент з довгим носиком, а також додаткову лійку з душовою насадкою, вода з якої ллється рівномірним потоком.

укавички

Допоможуть захистити руки від попадання на них різних хімікатів, збережуть шкіру і чистоту нігтів. Гарна пара рукавичок необхідна кожному садівникові.

Поради по догляду за садовим інвентарем

Правильна турбота про інструменти є необхідною частиною садівничої діяльності. Вона продовжить термін служби інвентарю і збереже всі інструменти в справному стані.

  • Інструменти обов’язково слід очищати від бруду після кожної роботи, висушені і змащені.
  • Сталеві інструменти потрібно змащувати, щоб звести до мінімуму ризик появи іржі.
  • Хоча б раз у сезон необхідно точити всі інструменти: лопати, мотики, сокири, садові пилки.
  • Зберігати інструменти рекомендується в спеціально відведеному для них місці. Якщо такої можливості немає, то невеликий інвентар можна скласти в відро, а великий виставити в безпечному місці.
  • Після закінчення сезонних робіт інструменти слід змастити маслом.

Асортимент садового інвентарю великий. Кожен зможе знайти для себе підходящі за ціною і якістю інструменти, які принесуть користь у садових роботах.

Розпочався конкурс з відбору команди полярників у 25-у українську антарктичну експедицію

П’ятеро осіб потрапили до лікарні після відвідин ресторану “Аляска” у Тернополі