В Україні закрилося посольство Ізраїлю

Поділитися

В Україні закрилося посольство Ізраїлю, яке діяло на території нашої країни практично з часів отримання незалежності. Причиною такого рішення став конфлікт між Міністерством закордонних справ і Міністерством фінансів.

Варто відзначити, що Україна – не єдина країна, в якій Ізраїль призупинив дипломатичну місію. Причиною цього називають внутрішній конфлікт з Міністерством фінансів Ізраїлю, який стався через змін протоколу.

Відтепер посольство Ізраїлю не зможе надати українцям консульські послуги. Крім того, на його територію більше ніхто не має право в’їжджати.

Як повідомляється в посольстві Ізраїлю у Торонта в Twitter, дипломатичним місіям довелося покинути всі країни світу. Приводом для протесту стало рішення Міністерства фінансів Ізраїлю скоротити витрати ізраїльських дипломатів.
Зазначається, що працівники МЗС і Міністерства оборони Ізраїлю сьогодні почали страйк в ізраїльських дипломатичних представництвах за кордоном. Припинено надання консульських послуг, зачинено КПП на кордонах з Палестиною. Крім того, тимчасово припинено оформлення експортних оборонних поставок, а також роботу з підготовки офіційних і робочих візитів ізраїльських посадових осіб до інших держав.
Конфлікт стався через рішення Міністерства фінансів країни стягнути податок із представницьких витрат дипломатів, не підкріплених квитанціями. У спільній заяві робочих комітетів МЗС і Міноборони, поширеній увечері в понеділок, цей крок охарактеризовано як серйозний удар по заробітку ізраїльських дипломатичних і військових представників.

У Чортківському районі хлопець викрав автомобіль швидкої допомоги, щоб доїхати додому

Тернополянка поцупила в магазині чужий гаманець