Яким буде “золотий батон” Сопеля?

Поділитися

9 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв низку кадрових рішень. Серед них – проект указу Президента про призначення керівників обласних та районних державних адміністрацій:  пропозиція про призначення на посаду  голови Тернопільської ОДА – Сопеля Ігора Михайловича. Хто ця особа – широкому загалу не відома. Він лише невдало брав участь в останніх парламентських виборах по 166 виборчому окрузі (Теребовлянський, Гусятинський, Бучацький та Монастириський райони). Якщо в Україні і коня могли обрати під брендом партії Зеленського “Слуга народу”, то Сопелю й це не допомогло. З офіційної біографії відомо, що закінчив технічний університет у Тернополі. Працював слюсарем на Хоростківському цукровому заводі. Там згодом “будував кар’єру” )))

З 2003 року Ігор Сопель почав заробляти гроші як підприємець. По фотографіях із соцмереж – живе доволі заможно. З часу приходу Януковича до влади Сопель 8 років очолював структурний підрозділ ТОВ «Агробізнес» в Хоросткові – як говорили на виборах політичні конкуренти – “розвозив батони у Гусятинському, Теребовлянському та Чортківському районах”. Торік звільнився. Як підприємець має понад 100 тисяч гривень податкового боргу.

44- річний Ігор Сопець у декларації зазначив, що має магазин у Хоросткові на 50 квадратних метрів та МАФ на 30 “квадратів”.

За минулий рік Сопель отримав анекдотичну зарплату – 44 тисячі 676 гривень. А от прибуток від підприємницької діяльності – 965 тисяч гривень. У банку має 350 тисяч гривень, 7 тисяч доларів та 6500 євро.

З дружиною виховує двох дітей. До речі, дружина Ольга – депутат Хоростківської міської ради – об’єднаної територіальної громади.

За якими критеріями обирали Сопеля на посаду голови Тернопільської облдержадміністрації – складно уявити. Чоловік ніколи не брав участь в резонансних громадсько-політичних акціях. З фото можна зрозуміти, що любить футбол і очолює федерацію футболу Хоросткова. Вже тепер “засвітився” із фото у підтримку незаконно засудженого українського солдата Віталія Марківа в Італії ( наш нацгвардієць якраз родом із Хоросткова).

Лише сторінка у соцмережі Сопеля демонструє – новий голова Тернопільської облдержадміністрації частий гість на концертах 95 кварталу, особисто знайомий із президентом Володимиром Зеленським. Що це за фанатизм такий, наскільки близька дружба – очікуйте інформацію вже незабаром.

У Нью-Йорку запрацювало вертолітне таксі Uber

У Мексиці мера прив’язали до пікапа та протягнули вулицями через непобудовану дорогу. Що зробили б мексиканці з таким мером, як у Тернополі?