Apple розробляє безпілотний автомобіль

Поділитися

Компанія Apple близько року тому придбала стартап Drive.avi і приступила до розробки безпілотного автомобіля. Зараз же постійний партнер Quanta Computer почала постачання обладнання для майбутніх автономних авто.

Про те, що компанія Apple займається розробкою власного автономного автомобіля, говорять вже протягом кількох років. Однак сам виробник воліє відмовчуватися, повідомляє IB Times.

Згідно зі звітом тайванської компанії Quanta Computer, яка є постійним партнером Apple, вона почала поставки «певного обладнання для безпілотників технологічного гіганта з Купертіно». Це обладнання було протестовано на власному автономному автомобілі компанії.

При цьому відомий аналітик TFI Мінг-Чі Куо сказав, що до 2025 року з’явиться перший електромобіль Apple. Що ж стосується автономності, то компанія займеться тільки випуском систем для безпілотників, а не самими авто. Такий висновок було зроблено на основі патенту, який зареєструвала компанія Apple. Вона намагається розробити радіолокаційну систему, яка була б доступною, невеликою та легкою і могла б використовуватися на автомобілях з меншим впливом на їх загальний дизайн.

Apple працює з Quanta з 2015 року як основний складальник Apple Watch. Однак у 2020 році вона має намір припинити складання через відсутність прибутку.

NASA представила перший повністю електричний літак

Маск анонсував презентацію пікапа Tesla Cyber Truck