У неділю збірна України зіграє з сербами заключний матч відбіркового турніру чемпіонату Європи-2020

Поділитися

У неділю, 17 листопада, в матчі заключного туру відбіркового турніру чемпіонату Європи-2020 збірна України в Белграді зіграє з національною командою Сербії. Збірна України достроково гарантувала собі перше місце в групі та наступного літа зіграє у фінальній частині чемпіонату Європи з футболу.

Як відомо, серби знаходяться на третьому місці, відстаючи перед заключною зустріччю від Португалії на одне очко. Їм треба обігравати українців і сподіватися на те, що діючі чемпіони Європи не зможуть перемогти Люксембург.

Нагадаємо, що у Львові в матчі першого кола підопічні Андрія Шевченка розгромили сербів з рахунком 5:0.

У недільному матчі букмекери вважають сербську збірну фаворитом цього поєдинку, повідомляє “Дзеркало тижня”.

Початок матчу – о 16:00. Побачити його можна буде на каналі ТРК “Україна”.

Довідка

Чемпіонат Європи з футболу 2020 року, або скорочено Євро-2020, — 16-й чемпіонат Європи з футболу, який пройде з 12 червня по 12 липня 2020 року. Турнір відбудеться в 12 різних містах 12-и країн Європи. Португалія захищатиме свій титул. Вперше в історії турніру буде застосована система VAR.[1]

Фінал відбудеться 12 липня 2020 року на стадіоні «Вемблі» у Лондоні, що прийматиме його вдруге після Євро-1996.

Переможець турніру отримає право зіграти на Кубку конфедерацій 2021 у Катарі.
Фінал чемпіонату Європи з футболу 2020 року прийме стадіон «Вемблі» в Лондоні — це рішення ухвалив 19 вересня 2014 року виконком УЄФА в Женеві. Матчі турніру також прийматимуть Баку, Мюнхен, Рим, Санкт-Петербург, Копенгаген, Бухарест, Амстердам, Дублін, Більбао, Будапешт та Глазго.

На 90-тисячному «Вемблі» відбудуться й обидва півфінали чемпіонату. Інші міста приймуть по три матчі групового турніру та по одному матчу стадії плей-оф Євро-2020. У Мюнхені, Римі, Санкт-Петербурзі та Баку пройдуть чвертьфінали та матчі у групах, а Копенгаген, Бухарест, Амстердам, Дублін, Більбао, Будапешт, Брюссель і Глазго — приймуть груповий турнір та одну восьму фіналу.

За право стати одним із міст, де відбудеться Євро-2020, змагалися 19 міст. Поза чемпіонатом залишилися Мінськ, Софія, Скоп’є, Єрусалим, Стокгольм та Кардіфф. За фінал та обидва півфінали, які мають відбутися у одному місті, змагалися лише лондонський «Вемблі» та мюнхенська «Альянц Арена». Напередодні виборів глава Німецького футбольного союзу (DFB) Вольфганг Нірсбах заявив, що заявка Мюнхена може бути відкликана за домовленістю з Футбольною асоціацією Англії. У відповідь англійці мають намір підтримати кандидатуру Німеччини на виборах країн, що прийматимуть Євро-2024. Востаннє матчі чемпіонату Європи проходили у Лондоні в 1996 році, коли турнір проходив у Англії.

Поїзд збив 18-річну призерку чемпіонату Європи з боксу, яка у навушниках переходила колію

У Вроцлаві знайшли документи тернополянина Михайла Сидора