У парку Шевченка Надал хоче побудувати 30-ти метровий будинок і назвати це “спортивно-оздоровчим комплексом”

Поділитися

На залишках міського парку «Ім. Т. Шевченка», біля острівця «Чайка», заплановано звести багатоповерхівку. (Чому на залишках, ми пояснили тут )

Отже, після багатоповерхівок в парках Топільче, Загребелля, Національного Відродження, скверів по вул. Миру та Текстильній, прийшов час і центрального парку міста. Але забудова з’явиться не просто у парку, а у прибережно-захисній смузі ставу (детальніше про проблему забудови прибережно-захисної смуги тут
Про те, як забудовувалась ділянка про яку йде мова до цього часу, ми вже писали .

Як відомо безкарність породжує вседозволеність. Тож залишившись без адекватної оцінки правоохоронними органами, забудова розростається. Але тепер будівництво подається тернополянам, як «Реконструкція будівлі кафе-бару «Назарія» під спортивно-оздоровчий комплекс» висотою аж до 30 метрів. На це головний архітектор міста Василь Бесага видає містобудівні умови та обмеження для проектування цього комплексу 27 липня 2018 р., а уже наступного місяця замовник встиг виготовити проект, пройти експертизу, і навіть отримати дозвіл на будівельні роботи.

Причиною такої небувалої швидкості при розробці документів та неприкритого порушення закону криється в замовнику.

Замовником цього будівництва є ТОВ «Акватер», а підрядником ПП «Новий Світ». За даними youcontrol.com.ua – Ю-Контрол бенефіціарами цих юридичних осіб є Гладкі Ярослав Михайлович та Михайло Петрович, останній з яких є вирощеним ВО «Свобода» місцевим олігархом, однопартійцем нашого мера, та, в свій час, головою депутатської комісії міської ради з земельних питань.
Рішення, які стосувались надання земельних ділянок ТОВ «Акватер» датуються з кінця 2012 по кінець 2013 року. Саме в цей час керівником та підписантом ТОВ «Акватер», за даними на 21.02.2013 р., була Надал Олена Богданівна, дружина нашого мера. Чи варто нагадувати, що Василя Бесагу, згідно його посадової інструкції, призначає та звільняє з посади саме її чоловік.

У грудні 2016 року безпосередньо він наклав вето на рішення міської ради яким депутати рекомендували звільнити п. Бесагу, висловивши йому недовіру. Цинічно маніпулюючи датою засідання, яке призначили під різдвяні свята свободівці врятували свого благодійника, депутатам тоді не вистачило 5 відсутніх голосів, щобзупинити грабунок міста.

І знову, через безкарність зловмисників, традиційна схема дерибану Тернополя, а віднедавна ще й об’єднаної територіальної громади, не заставила себе довго чекати. Василь Бесага на виданих містобудівних умовах у графі 3, про відповідність призначення земельної ділянки містобудівній документації, підписав дані із публічної кадастрової карти, які не мають ніякого відношення до містобудівної документації. Адже містобудівна документація (план зонування Тернополя) не дозволяє на частині цієї земельної ділянки, що відноситься до зони Г-4 будівництво спортивно-оздоровчого комплексу. А у графі 5, де необхідно конкретно вказати, що решта основної частини ділянки знаходиться в прибережній захисній смузі ставу, вказано абстрактно, «згідно схеми планувальних обмежень», щоб не акцентувати, що розміщення таких об’єктів тут заборонено Водним кодексом України.

Таким чином, зловживаючи владою та своїм службовим становищем, міський архітектор незаконно видав містобудівні умови на цю ділянку, ввів проектанта в оману, свідомо порушуючи закони України, для нанесення непоправної шкоди громаді міста, на користь осіб пов’язаних з міським головою. Як свідчать наші розслідування міський архітектор не збирається зупинятись на цих порушеннях, які уже набрали масовості, а його безкарність, чи, складається враження, залучення до цих схем правоохоронців та різних контролюючих служб, доводять інфраструктуру міста до повного знищення.

Це підтверджує переконання, що без повного перезавантаження влади у Тернополі та області, добитись дотримання законів України і підвищення якості життя мешканців міста неможливо. Чи зупинить дерибан міста громада, побачимо за реакцією громади на наше розслідування, ми готові до конструктивних дій на захист прав тернополян.

ДемАльянс Тернопіль

У Тернополі впіймали таксиста, який перебував у стані алкогольного сп’яніння

Наприкінці тижня в Тернополі похолодає до -3 градусів