Свідомих українців закликають бойкотувати інтернет-магазин Yakaboo, що співпрацює з російським видавництвом

Поділитися

Компанія Yakaboo надала відповідь на претензію по співпраці з російським видавництвом. Вони довго перелічували свої досягнення, але по суті питання сказали наступне:

«Одна з головних проблем українського книжкового ринку з позиції споживача – відсутність широкого асортименту вузькоспеціалізованої і професійної літератури. Вирішуючи цю проблему, ТОВ “Якабу-Трейд”, разом з іншими книготорговельними організаціями, є офіційним продавцем книг видавництва «Альпіна Паблішер Україна» та діє винятково в рамках українського законодавства.»

Шановні, ніхто вас і не звинувачував у порушенні українського законодавства, якби так було, Вас би чекав позов в прокуратуру, а не пост у ФБ. З Вашого пояснення я зрозумів наступне: «Так, ми співпрацюємо з російським видавництвом, і будемо далі співпрацювати, бо вони забезпечують нам асортимент».

Зверну увагу на важливий момент – вони не забезпечують, бо зараз у них лише декілька книжок видано, вони ЗБИРАЮТЬСЯ забезпечувати. Тобто Ваш магазин стає платформою для підняття їх бізнесу в Україні. В новині серед партнерів вказаний лише Yakaboo, тому перевід стрілок на «інші книготорговельні організації» недоречний.

Ще раз – Ви берете безпосередню і основну участь в розвитку бізнесу російського видавництва «Альпіна» на території України, робите це по Закону і пишаєтесь цим.

Ну що ж, добре. Зі свого боку, абсолютно в межах українського законодавства, ми, активні громадяни України, докладемо максимум зусиль, щоб унеможливити успішний розвиток цього бізнесу. Я закликаю всіх небайдужих громадян:

1. Бойкотувати сайт Yakaboo – #бойкотYakaboo ;

2. Докласти максимум зусиль для зниження рейтингу Yakaboo у Google (посилання в кінці публікації), до того моменту, поки вони не зрозуміють, що у бізнесу крім заробляння грошей є ще громадянська відповідальність. Ми живемо в країні, на яку росія напала. Витрачаються титанічні суми коштів на різні заходи, в тому числі в культурній сфері, щоб ми зникли як нація і держава. Yakaboo не просто ці кошти допомагає їм заробляти, а й бере участь в цих заходах. Yakaboo допомагає нас знищувати;

3. Не купувати книги російських видавництв, на кшталт «Альпіна Паблішер Україна»;

4. Залучити всі можливі знайомства, ресурси та будь-який вплив для залучення блогерів та ЗМІ для висвітлення цієї проблеми;

5. Закликаю українські видавництва прибрати свою продукцію з сайту Yakaboo, поки вони не зрозуміють, що у бізнесу крім заробляння грошей є ще громадянська відповідальність.

Зі свого боку: я забираю свій роман з Yakaboo; на кожному інтерв’ю, в кожній діловій зустрічі на книжковому ринку, буду обов’язково згадувати про цю історію і пояснювати важливість твердої проукраїнської позиції кожного бізнесмена в культурній сфері, кожного видавництва, кожного автора.

Оскільки офіційна відповідь Yakaboo лише підтвердила найгірші очікування, з наступного тижня ми починаємо другий етап висвітлення цієї проблеми із залученням всіх доступних ресурсів.

Насправді нас може влаштувати лише одна відповідь: «Yakaboo більше не співпрацює з російськими видавництвами, їх «дочками» та афільованими особами і не збирається робити цього в майбутньому». Чи спонукає наша активність їх це промовити – не знаю, але зупинятися не збираюсь.

Рейтинг Yakaboo в google: https://www.google.com/search…

Валерій Ананьєв

P.S. Ваші лайки, репости та коментарі допомагають піднімати публікацію в рейтингу.

Справа Василя Стуса : презентація книги Вахтанга Кіпіані у Тернополі

На Тернопільщині під колесами автомобіля загинув чоловік