У Борщівському центрі первинної медико-санітарної допомоги шоковані автопригодою

Поділитися

Вчора відбулась час прес-конференція начальника управління національної поліції в Тернопільській області Олександра Богомола. Інтернет-газета “Про все” про це повідомляла і розміщувала відео-трансляцію на сайті.

У ході зустрічі з журналістами прозвучала цікава інформація про те, як медик-посадовець з Борщівщини отримав ключі від новенького автомобіля з рук голови Тернопільської облдержадміністрації Ігоря Сопеля і на радощах напився. Звісно, керівник поліції дуже обтічно це розповідав, згладжуючи кути. Мовляв, не відомо чи у цей день отримав ключі… Але суть справи зрозуміла.

Після “обмивання” халявного автомобіля, до речі, придбаного за кошти платників податків, а не з кишені Сопеля ( про це чомусь новий керівник області мовчить і не згадує, не дякує платникам податків, що отримує зарплату за їхній рахунок, має змогу роздавати автівки, згадуючи совково лише Президента Зеленського, хоч останній просив навіть портрета свого не вішати в чиновницьких кабінетах), посадовець сів за кермо недешевої іномарки. Про це згадував навіть Олександр Богомол. Як воно їхало за кермом – не важко здогадатися, бо поліція зупинила за дивні віражі на дорозі. Попросили пройти алкотест. П’яний посадовець дмухнув майже на два проміле. Почав обурюватись, що драгер помиляється. Поїхали в лікарню на освідчення. Керівник медичної установи думав, напевно, що зможе там сфальсифікувати результати. Не вдалося. Начальник поліції розповів цю історію на прес-конференції.

Сайт поліції оприлюднив ось таку офіційну інформацію.

Посадовець сів за кермо службового транспортного засобу без документів та ще й у стані алкогольного сп’яніння. Кермувальника, який наражав на небезпеку не тільки себе, а й оточуючих, вчасно зупинили поліцейські. Як розповів начальник Борщівського відділення поліції Андрій Свинарчук, під час несення служби при в’їзді в Борщів співробітники поліції помітили службовий автомобіль комунального медичного підприємства, який рухався з порушенням правил дорожнього руху. На вимогу правоохоронців водій не пред’явив жодних документів, які б підтверджували його право керувати даним транспортним засобом. З’ясувалося, за кермом перебував керівник однієї із медустанов району. Під час спілкування з водієм поліцейські відчули від нього запах спиртного та запропонували на місці пройти освідування на стан алкогольного сп’яніння. Прилад «Драгер» показав 1, 93 проміле, що в декілька разів перевищує допустиму норму. Проте водій не був згідний з результатами алкотестера і проїхав з поліцейським у медзаклад. Втім і там стан алкогольного сп’яніння водія підтвердився. Правоохоронці встановили, що напередодні порушник відпочивав у барі, де вживав спиртне. Транспортний засіб поліцейські вилучили та помістили на штрафмайданчик. Стосовно посадовця поліцейські склали протоколи за трьома статтями КУпАП: за ч 1 ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), ч. 2 ст. 122 (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ч.1 ст.126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки)”.

Виходить голова облдержадміністрації роздає автомобілі … без документів?! Так само, як міністр Аваков патрульні автомобілі…

До речі, нова іномарка має бути на балансі БОРЩІВСЬКОГО ЦЕНТРУ ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ, який фінансується Борщівською райрадою…

P.S. Протверезілий  Василь сьогодні сплатив усі штрафи… Чи буде його допущено до керма автівки – вже незабаром дізнаються мешканці не лише Борщова, але й Королівки, Кривче, Шупарки, Гермаківки…

На фото внизу – із вручення автомобілів: вручення ключів “дурбеликом” ( таке поганяло приклеїлось до Ігоря Сопеля в чиновницьких колах облдержадміністрації), шабаш заробітчан в рясах.


Заробітчани в рясах все менше викликають повагу у пересічних українців, оскільки займаються обслуговуванням влади, а не захистом інтересів громад та просвітництвом. У ці дні особливо кумедно дивитись, як такі горе-священники мандрують між банками, кафе, барами і ресторанами, намагаюсь заробити на освяченні приміщень. У центрі за день в одну піцерію може з десяток прийти. Не дивляться на гучну музику, що люди їдять… Бармени і адміністратори відверто від них відмахуються…

А щодо іномарок виникає питання: на них дійсно будуть надавати допомогу хворим чи кататимуть задниці п’яниці-керівники медичних установ?

Новини із кримінального світу Тернопільщини

Тернопіль як прохідний двір: у файному місті 5 років незаконно проживав африканець