У так званій тернопільській школі мистецтв збирали 7 тисяч гривень, щоб священники покропили учнів

Поділитися

Знову ростуть золоті верби за директоркою так званого тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети Марією Гудимою. Під її керівництвом спочатку знищили справжню школу мистецтв, що була розташована на вулиці Медовій, а тепер в  примітивному закладі здирають гроші за так зване освячення школи заробітчанами в рясах.

У соцмережі поширили скрін, що з кожного учня мали зібрати по 10 гривень на так зване освячення школи архієпископом Нестором та чуваками в рясах, які заробляють на захопленій землі в парку Національного Відродження у так званому духовному центрі імені Данила Галицького, який насправді є звичайною церквою і ще у травні 2012 року тодішній патріарх Філаретом заборонив парафії Свято-Троїцького собору м. Тернополя іменуватися «Духовним центром»

Через піднятий у соцмережі скандал гроші з батьків нібито не зібрали. Батьки порахували, що “батюшкам” мало б перепасти понад 7 тисяч гривень. Скинулись нібито лише  педагоги по 50 гривень. Сумнозвісна Марія Гудима, звісно, все заперечує. У її версії все добровільно і безкоштовно. І викладачі в катедрі співають. А те, що це греко-католицька церква і православні священники – то таке…

Як відомо, до так званої нової школи не перейшло кращих тридцять принципових педагогів справжньої школи мистецтв та третина обдарованих дітей. Решта талановитих учнів відсіялась поступово, бо 21 школа виявилась звичайним навчальним закладом, в якому факультативно навчають мистецьких дисциплін на платній основі після уроків. Та й іменуватися іменем Ігоря Герети  новоствореному юридично навчальному закладу родина покійного науковця дозволу не давала. Доньку Ігоря Герети – Ярину – просто звільнили з роботи, а внучка-студентка змушена поєднувати навчання на стаціонарі з роботою.

А ось такий фотозвіт про освячення, простіть небеса, школи-мистецтв, з’явився 20 січня на сайті освітнього покруча.

Що такого станеться, якщо выбрати табак для кальяна неправильно

 

Син обікрав батька

14 тисяч гривень втратила тернополянка, купуючи меблі через Інтернет