У тернопільській галереї – виставка про буття дерев

Поділитися

16 січня о 19 годині у тернопільській галереї «Бункермуз» розпочнеться відкриття виставки «Дерева» львівського художника Ярослава Станчака.

— На створення цієї серії мене надихнуло оповідання «Дерева» Бруно Ферреро. Захотілося присвятити серію робіт цим прекрасним велетням, які утримують для нас небо, щоб вітер не відірвав його від землі. Малюючи ці дерева, я намагався зобразити не те, що є переді мною, а те, що хотів би бачити; я прагнув відтворити характер, відчуття або мить, яку переживає дерево, — розповідає художник.

Ярослав Станчак народився у Львові в 1976 році. Навчався у Львівському державному коледжі декоративного та прикладного мистецтва ім. Івана Труша. У студентські роки захопився фотографією. Шість років жив і творив на півдні Італії. Опісля повернувся до України та став фоторепортером всеукраїнської газети «Експрес». У вільний час займається живописом. Його роботи зберігаються у приватних колекціях в Україні, Великобританії, Італії та Німеччині. Учасник виставок і пленерів.

Директор “Укрпошти” Ігор Смілянський має зарплату мільйонера, а сервіс пошти – первіснообщинний

У Тернополі керівництво міської ради впіймали на незаконній приватизації колишньої залізничної лікарні