Українська розвідка вивезла з ОРДЛО ще одного колишнього “міністра”

Поділитися

Колаборант надав слідчим докази причетності Росії до війни в Донбасі.
Українські контррозвідники вивели з тимчасово окупованої території Донеччини колишнього “міністра вугільної промисловості ДНР”, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Оперативники встановили, що колаборант регулярно відвідував засідання окупаційного уряду, брав активну участь у формуванні політики “міністерства”, контролював діяльність вугільновидобувних підприємств в ОРДО.

Після усунення з посади зловмисник започаткував в окупації власний бізнес і почав шукати шляхи виїзду на підконтрольну Україні територію. Завдяки спецоперації СБУ, він зміг втілити свій задум у життя.

“Ексміністр” надав українським слідчим детальну інформацію про участь Росії в окупації української території, російських військових “радників” та схеми розкрадання грошей, які РФ виділяла на функціонування “республік”.

Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Перевіряється можлива причетність “посадовця” до скоєння злочинів під час перебування на “керівних посадах ДНР”.
Зазначимо, втеча на підконтрольну Україні територію та співпраця із правоохоронними органами – чи не єдиний шанс для високопоставлених поплічників бойовиків залишитися живими.

Адже Росія впевнено та планомірно знищує тих, хто має докази або просто є свідком її військових злочинів в Донбасі. Як це було з ватажками бойовиків Арсенієм Павловим (“Моторола”), Михайлом Толстих (“Гіві”) та багатьма іншими.

Андрій Макаревич відвідає вперше Тернопіль з джазовим проектом YO5

Мешканка Тернопільського району обіцяла за 6 тисяч 400 гривень отримати водійські права