Як побудувати теплий та енергоефективний будинок?

Поділитися

Хто тільки не хоче створити свій будинок? Особливо, якщо для цього є можливості і маса вигідних пропозицій. Наприклад, купити СІП панелі в Тернополі. Така будова володіє величезною кількістю вигідних характеристик. Це стосується вигідного бюджету, теплоізоляції і енергетичної ефективності такої житлоплощі.
Чим відрізняється енергоефективність будинку з СІП панелей?
Сендвіч-панелі спочатку завоювали глядацькі симпатії на Заході. І це не дивно, адже в розвинених країнах давно стали нормою високі ціни на газ і електроенергію. А саме СІП панелі дозволяють знизити витрати цих ресурсів на тридцять відсотків.
А якщо врахувати, що вартість електроенергії з кожним роком тільки збільшується, то отримати можливість витрачати менше за комуналку, дуже привабливо.

Важливо враховувати, що для визначення ступеня енергетичної ефективності, використовуються R-величини. Завдяки такому коефіцієнту експерти можуть порівняти, який будівельний матеріал краще зберігає тепло в приміщенні.
R-величина одного тільки пінополістиролу, який міститься в сендвіч-панелях, вже налічує не менше 4,7 м2 С / Вт. До цієї цифри також потрібно додати захисні шари, які є у двох OSB плит. В результаті, власник будинку одержує рівень теплового майже в два рази вище норми в Україні.
Для того, щоб зрозуміти, наскільки ефективне використання СІП панелей, досить подивитися на цифри. Теплоопір в 2,5 цегли становить всього лише 0,86 м2 С / Вт. Це занадто мало для збереження тепла в приміщенні.
Екологічність будинків з сендвіч панелей

Перш ніж стали дуже популярні СІП панелі в Івано-Франківську, вони отримали масу позитивних відгуків у Канаді. Створення будинку з сендвіч панелей, відноситься по своєму класу до «Green Building». Це означає, що будівництво і самі матеріали для нього максимально безпечні для навколишнього середовища.

Не варто забувати про такі переваги, як пожежостійкість і економічна доступність будинків з СІП панелей. Це вигідна споруда, яку створюють не тільки для цілей проживання, але для реалізації медичних або освітніх установ. Звичайно, побудувати такий будинок можна і самостійно. Однак краще доручити справу професіоналам, оскільки це допоможе точно отримати якісну споруду, в якій буде комфортно, затишно і безпечно в будь-який час року.

Пірнання в ополонки – це нав’язана російська псевдотрадиція, якої ніколи не було в Україні

У чому причина популярності плитки як оздоблювального матеріалу?